Dé sporthype van Nederland: Padel

Padel groeit enorm hard en wordt dus steeds populairder! Door heel Nederland liggen er locaties waar je terecht kunt voor een potje padel. Ben je benieuwd naar wat padel nou precies is, waar padel vandaan komt en waar je het een keer kunt proberen? Lees dan deze blog! 

Het ontstaan van padel

Waarschijnlijk zie je dat er op steeds meer plekken padelbanen worden aangelegd. Maar waar komt deze sporthype ineens vandaan? Padel is in Mexico ontstaan. Een Mexicaanse zakenman was namelijk tennisfan, maar had te weinig ruimte in zijn tuin om daarin een tennisbaan aan te leggen. Hierdoor kwam hij met het idee om een kleinere baan aan te leggen. Dit paste wél in zijn tuin en door de wanden om de baan kon de bal moeilijk wegrollen. Vanuit Mexico is de sport vervolgens populair geworden in Spanje en dus zo Europa binnengekomen. 

Hoe speel je padel?

De sport wordt gespeeld met speciale padelrackets en ballen. Padel lijkt een beetje op tennis. Padelrackets zijn alleen een wat kleiner dan tennisrackets en padelballen wat lichter dan tennisballen. De puntentelling is bij padel wel hetzelfde als bij tennis. Je speelt padel vaak met twee tegen twee, maar er bestaan ook banen met een kleinere afmeting waarop je één tegen één kunt padellen. Padel is een sport waarbij je al snel leuke rally’s krijgt, ongeacht het verschil in niveau of ervaring! Dit zorgt voor fanatisme op de baan, maar ook voor veel gezelligheid. 

Waar reserveer ik een padelbaan?

Je moet padel dus écht een keer proberen. Door heel Nederland liggen er padelbanen. Kijk bijvoorbeeld eens bij The Padellers. Ze openen namelijk locatie na locatie! Je kunt onder andere terecht voor een potje padel in Hoorn of een potje van padel in Eindhoven. Maar ook in andere steden als Amsterdam als Valkenswaard liggen er padellocaties van The Padellers. Je kunt hier een baan boeken via het Pay & Play principe waardoor je vervolgens nergens aan vastzit

spot_img