De leukste reizen ver en dichtbij huis!

Ooit al naar Oost-Azië willen gaan? Dan is Oman zeker een aanrader! Reizen naar Oman is ontzettend leuk, want je gaat door verschillende landen heen die ieder hun eigen cultuur en bezienswaardigheden hebben. Saoedi-Arabië bedekt een groot deel van het grensgebied van Oman. Het is een gigantisch land en daarbij ook gigantisch mooi! Het lijkt erg op Oman, ze hebben namelijk in gemeen dat er grote, moderne steden zijn die er geweldig mooi uit zien. De oosterse architectuur in een nieuw jasje is een lust voor het oog!

Van snorkelen tot zand surfen!

Oman ligt aan de Arabische Zee, er zijn veel resorts en steden langs de kust en daardoor is het erg toegankelijk om te bezoeken. Je kan er op een snorkel of duik avontuur gaan en bijzondere dieren zien! Prefereer je om op het droge te blijven? Bezoek dan zeker de bergen die in het noorden van het land te vinden zijn of de rotsachtige gebieden. In het zuiden van Oman zijn grote woestijnvlaktes te vinden waar nog traditionele stammen wonen die al honderden jaren in het land zijn, dat is erg interessant! Veel van de stammen gebruiken bijvoorbeeld zand surfen als vervoer methode. Reizen naar Oman is dus zeker een aanrader,

Wandelen in de Ardennen

Luxemburg is een landje tussen Duitsland, België en Frankrijk. Het is misschien een klein landje, maar je kunt er grootse dingen doen! De Ardennen bijvoorbeeld bezoeken. Dat is een berg keten die door België en het noordelijke deel van Luxemburg liggen. Er kan daar heerlijk gewandeld worden en de uitzichten zijn prachtig vanaf die hoge bergtoppen. Veel van de Luxemburg campings zijn te vinden tussen de bomen. In een rustgevend bosgebied leven is zeker fantastisch om een keer te doen en misschien kan je af een toe nog wat wilde dieren spotten, zelfs vanuit je tent!

Zoveel te doen voor zo'n klein land!

Naast de Ardennen zijn nog veel meer leuke dingen te doen in een Luxemburg. Pak een camping mee in het vlakke deel van het land en bezichtig de hoofdstad van Luxemburg, Luxemburg. Bekijk daar de mooie gebouwen van de historische binnenstad of juist de moderne architectuur in de andere delen van de stad. Ga op zoek naar een typisch Luxemburgs restaurantje en probeer een echte delicatesse, zoals pruimentaart. Uitgegeten? Neem dan ook zeker een kijkje bij de vele kastelen in Luxemburg. Er zijn zelf campings die aan de voet van zo’n groot kasteel liggen, daardoor lijkt het net alsof je wakker wordt in de middeleeuwen! Bezoek dus zeker Luxemburg en geniet van het prachtige gebied.

spot_img