Een goede teambuilding activiteit organiseren doe je zo

Vind jij het op jouw werk eens tijd worden voor een teambuildingsdag? Dit is een goede manier om jouw werknemers beter te leren kennen. Dit zorgt ten eerste voor meer gezelligheid op de werkvloer. Bovendien kan dit ook de resultaten positief beïnvloeden. Maar hoe organiseer je nou een goede teambuilding activiteit? Afgelopen maand heb ik zo’n soort activiteit georganiseerd en dit was een groot succes. In deze blog deel ik met je hoe deze dag eruit zag.

Begin met het saaiste

De teambuilding dag die ik organiseerde moest helaas gecombineerd worden met wat werk. We moesten binnen ons team een aantal belangrijke veranderingen doorspreken. En omdat we op deze dag een keer met zijn allen waren, was dit een goede gelegenheid. Het leek mij dus maar het beste om hiermee te beginnen, zodat de rest van de dag alleen maar leuker kon worden. Ik huurde een vergaderlocatie in Den Haag. Dit lag voor iedereen een beetje dichtbij. Bovendien kon ik van hieruit ook andere leuke activiteiten plannen voor de rest van de dag. Het huren van een vergaderlocatie is absoluut niet ingewikkeld. Ik googlede gewoon even op “Vergaderlocatie Den Haag” en vond meteen een geschikte ruimte.

Een laagdrempelige activiteit

Ons team op kantoor is enorm divers. We hebben hele jonge werknemers, maar ook wat oudere. Ik vond het dus best moeilijk om een activiteit te bedenken die voor iedereen leuk zou zijn. Ik besloot het uiteindelijk zo laagdrempelig mogelijk te houden. Ik zocht een leuk bakkertje uit en hier hebben we uiteindelijk een high tea gehouden. We hebben uren getafeld en lekker met zijn allen gekletst. Zo nu en dan wisselden we even van stoelen, zodat we niet de hele middag met dezelfde persoon praatten. Het was enorm gezellig!

De toerist uithangen

Aangezien we in een stad waren, namelijk Den Haag, leek het mij leuk om de dag af te sluiten met een toeristische activiteit. Hoewel veel van ons uit de buurt kwamen, kenden we Den Haag eigenlijk enorm slecht. We gingen richting het binnenhof en deden hier mee met een korte wandeltour. Het was enorm leuk om te zien hoe weinig wij eigenlijk wisten over de Nederlandse politiek en het koningshuis. Achteraf doken een aantal werknemers nog de kroeg in voor een borrel aan het eind van de middag. Al met al was het dus een enorm geslaagde dag! Wie weet heeft deze blog jou een beetje op weg geholpen met het organiseren van een teambuilding activiteit!

spot_img