Waarom je echt moet gaan airsoften

Airsoft, het spel waarbij je twee teams tegenover elkaar zet die elkaar vervolgens proberen overhoop te schieten met balletjes van 6 mm. De afgelopen jaren is de populariteit van dit spel flink gestegen. Hoe komt dit?

Eigenlijk is het ook niet gek. Millenials, bij wie airsoft een populair spel is, zijn opgegroeid met schietspellen. Battlefield 3, Modern Warfare 2. Spellen waar vroeger een hele generatie een hoop tijd in stak. Ze werden door de (destijds nog) scholieren verslonden waar je bij stond. Dit vaak tegen de wens in van ouders. Die vonden de spellen maar  gewelddadig. Leuke bijkomstigheid van die spellen, de gemiddelde twintiger heeft een uitgebreide kennis van wapens. Famas, M4 of de M16. Geef ze een plaatje van het geweer en er is een grote kans dat ze het herkennen.

Het zijn ook juist deze wapens die populair zijn bij airsoft. Alle tieners van toen zijn ondertussen volwassen en zoeken nog steeds naar dezelfde ervaring die ze als kind hadden. Maar dan realistischer. En wie kan ze dat kwalijk nemen. Airsoft is een ontzettend leuk spel om te doen. Een hele dage in een open bos waar je intensief moet samenwerken om de tegenstander te slim af te zijn. JE kan in je eentje met onbekenden spelen. Maar ook met een hele groep vrienden. Wat het spel ook leuker maakt.

Schieten met een strategie

Spellen als capture the flag en build your tower zijn het populairst op te doen. Bij capture the flag heb je het doel om de vlag van de ‘vijand’ te stelen die in hun gebied ligt. Door intensief samen te werken met je teamgenoten en een goede strategie te bedenken waar je de vlag mee kan pakken kan je winnen.

Wil je het spel nog leuker maken? Frequente spelers hebben vaan hun eigen spullen. Dit kan verschillen van enkel een wapen tot een complete bepakking inclusief meerdere wapens. Handig voor als je primaire wapen leeg is en je niet kan herladen.

Waar en hoe?

Hoe het spel eruit ziet hangt ook af van het land waar je in speelt. Nederland heeft strengere regels wat betreft airsoft. Dit komt omdat de wapens voor airsoft er vaak realistisch uitzien. Veel verschil tussen de airsoft wapens en de real deal is er niet. In België gaan ze hier minder streng mee om. Ook leeftijd is belangrijk. In Nederland mag je airsoften vanaf 18 jaar. In België is dit 16 jaar. Hndig om te weten mocht je minderjarigen mee willen laten doen.

Tot slot nog de locatie. Je kan kiezen uit indoor en outdoor airsoft. Hoewel indoor airsoft vaak mooiere deors heeft, gaat er niks op tegen outdoor airsoft. Door de bossen rennen bomen als dekking gebruiken geeft het meest realistische gevoel dat je kan krijgen.

spot_img