Welkom in sprookjesland!

2 dagen geleden ging ik met mijn geliefde voor het eerst sinds 10 jaar naar de Efteling. Dit doen wij vanwege ons 15 jarig jubileum als man en vrouw. Hoe kijken veertig plussers nou eigenlijk naar de Efteling en wat vinden zij ervan. In deze blog zie je 2 paar ogen die jou misschien een beter beeld van de Efteling kunnen geven.

Reis

De wekker stond op half 7, een beetje vroeg op een vrije dag als je het mij vraagt. Maar dat kan ook niet anders, want wij hebben een rit van 2,5 uur voor de boeg. Na opgestaan te zijn en lekker te hebben ontbeten en gedoucht etc. heb ik mijn Waldlaeufer schoenen aangetrokken, vanwege het vele lopen wat ik vandaag ga doen. Nou wij zijn onderweg hoor! Eenmaal aangekomen op het station van Tilburg, was het niet lang zoeken voor we de pendelbus hadden gevonden. Ik vond de rit nog best wel lang duren, ongeveer een half uur. Daar stonden we dan, voor de mooie hoofdingang, met dat betoverende muziekje. Kaartjes kopen ging snel en vlot, dus gauw naar binnen. We hebben er zin in!

Sprookjesbos

Als er iets is wat van alle leeftijden is, is het wel het sprookjesbos. Jong en oud neemt het mee naar de fantasie, het beïnvloed zelfs je reukvermogen. Dit merk je vooral bij hans en grietje, waar je een zoete geur ruikt door het huis van snoepgoed. Dit vond ik erg slim gedaan. Daarnaast loop je een route, waardoor je langs elk sprookje komt en niks mist! Wij werden echt betoverd en teruggenomen in de tijd dat sprookjes aan ons werden voorgelezen.

Attracties

De Efteling kent vele attracties, de een ruiger dan de anderen. Met achtbanen zoals Joris en de Draak, of Baron 1898 is er genoeg te doen voor de daredevils onder ons. Als je niet zo van achtbanen houdt, zit Efteling vol met thematische attracties zoals Symbolica en Carnaval Festival. Bij deze attracties wordt je helemaal meegetrokken in de wereld van fantasie. Zelf vind in Carnaval Festival de leukste attractie van heel het park! Symbolica is nieuw, deze high tech attractie reageert op jouw keuzes die je maakt in het karretje, dat maakt het nog leuker en spannender!

Kortom

De Efteling is er voor iedereen! Jong en oud komen bij de Efteling samen om een kijkje te nemen in sprookjesland en zich te betoveren met bijzondere attracties, het kan niet anders dan dat je met een lach de Efteling uit gaat. Ik zal het dus zeker aanraden om een keer te gaan!

spot_img