Diverse methoden om metaal te bewerken

Tegenwoordig is het erg belangrijk om de juiste onderdelen binnen het bedrijf te hebben. De kans dat er iets stuk gaat is altijd aanwezig, waardoor het aan te raden is om te zorgen voor extra onderdelen. Toch zal dat niet voor elk onderdeel altijd even makkelijk zijn. Sommige onderdelen van machines kunnen bijvoorbeeld erg klein zijn of zeer specifieke vormen hebben. Daardoor zal niet iedereen zo snel deze onderdelen kunnen produceren. Gelukkig zijn er bedrijven die zich hierop aan het specialiseren zijn. Zo zal jouw onderneming zich gewoon kunnen blijven focussen op de productieprocessen die belangrijk zijn voor het bedrijf. Tegelijkertijd zal een andere fabrikant ervoor gaan zorgen dat de juiste onderdelen voor jouw machines en producten gemaakt kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren met de hulp van de volgende twee methodes. 

 

Watersnijden 

Een van deze methodes is bijvoorbeeld watersnijden. Dit is een handige manier waarop metalen bewerkt kunnen worden. Naast metalen kunnen ook andere materialen op deze manier bewerkt worden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met het watersnijden diverse soorten stenen, glas en rubber te bewerken. Het watersnijden als methode is dan ook zeer breed inzetbaar binnen verschillende processen van de productie. Wanneer je vooral bewerkt metaal, zoals staal of RVS nodig hebt, is het handig om ook te kiezen voor het watersnijden. Met het watersnijden wordt het materiaal door een hogedrukspuit bewerkt. Dit water wordt met zo veel kracht en snelheid op het materiaal gespoten, dat het hierdoor mogelijk is om in deze materialen te snijden. Tevens is deze manier van snijden ontzettend nauwkeurig, waardoor ook de kleinste onderdelen en de moeilijkste vormen op deze wijze bewerkt kunnen worden. 

 

Frezen 

Een andere methode om metalen te bewerken is het frezen. Bij het frezen wordt niet per se gesneden in de metalen. In plaats daarvan zorgt de frees ervoor dat er stukjes metaal van het beginproduct worden afgeslepen. Hierdoor zal uiteindelijk dan het gewenste product overblijven. Bij het frezen wordt gebruik gemaakt van een frees. Dit zou je kunnen zien als een soort boor die op zeer hoge snelheid ervoor zal zorgen dat het metaal wordt bewerkt. Het proces van frezen gaat erg snel, waardoor het mogelijk is om binnen een relatief korte tijd de meest ingewikkelde onderdelen te produceren. Ook is het met de frees mogelijk om andere materialen te bewerken, zoals hout en kunststof. Hierdoor is ook de methode van het frezen dan tevens erg breed inzetbaar binnen de verschillende productieprocessen.

spot_img