Feiten over palmolie

Palmolie is een noodzakelijke grondstof. Wat maakt palmolie dan zo speciaal? Palmolie kent verschillende functies en feiten. Het is een van de musthaves van vele producten die wij consumeren en gebruiken. Minstens 50% van de producten die wij gebruiken, bevatten palmolie. Wat is palmolie, waar dient het voor en wat zijn de voordelen dan? What are the palm oil facts

Wat is palmolie? 

Palmolie is een soort olie die al eeuwenlang geproduceerd en gebruikt wordt. Deze zijn afkomstig van een vrucht die rood-oranje kleurig is. Deze vrucht is dan weer afkomstig van de oliepalm. Vaak zien we deze palmen staan op de mooie vakantiefoto’s.Palmen zijn natuurlijk meer dan alleen mooi, maar bevatten ook boordevol palmolie. De substantie in de rode vruchten worden gedistilleerd tot zuivere palmolie.Zuivere palmolie wordt gebruikt in verschillende soorten producten. Het zit in je voeding, je cosmetica, je wasmiddel en ga zo maar door. Wist jij dat jouw make-up en of jouw deodorant zelfs palmolie bevat? Maar waar dient palmolie dan voor? Palmolie kent verschillende functies. Palmolie kan dienen als emulgator, wasactieve stof of als versteviger. Je crackers zijn bijvoorbeeld knapperig door de wonderolie ofwel palmolie. 

 

Palmolie hoort duurzaam te zijn 

Wat is duurzame palmolie en waarom is het nodig? Duurzame palmolie is palmolie die geproduceerd wordt zonder ontbossing. Hierdoor behouden dieren hun leefruimte en veroorzaak je geen schade of gevaar voor de natuur. Daarnaast help je kleine boeren en vrouwen op sociale en economische gebied. Je zorgt voor werk en inkomen. Hierdoor staan boeren en vrouwen sterker in hun schoenen en kunnen ze wat betekenen voor de familie. Ook op sociaal-maatschappelijk gebied zijn er voordelen. Dit bevorderd de samenleving in vele landen. Zowel vrouwen als mannen zullen namelijk werken.  Ook kent duurzame palmolie voordelen voor andere landen. Vele landen beginnen steeds meer duurzamer te produceren. Zij zien bijvoorbeeld in dat veel klanten duurzaam willen zijn. Als de vraag groot is, dan zal de aanbod ook groot moeten zijn. Dit betekent dat veel meer bedrijven duurzamer zullen werken. 

Ontwikkelende landen, ontwikkelende gezondheid

Palmolie kent ook voordelen voor jouw gezondheid. Heb jij vitamine E of A tekort? Goed nieuws! Kies voor producten waar relatief veel palmolie in zit. Palmolie is een bron van vitamine A en E. Deze stoffen zijn nodig voor je hersenen en de groei van je lichaam. Het bevordert je hersenen gezondheid, heeft een antioxidantwerking en is effectief tegen dementie. Palmolie draagt bij aan een normale en gezonde huid. Ook zorgt palmolie voor groei van haren en nagels. Dit komt door de vitaminen die de palmolie bevat. 

spot_img