Motorverlichting: laat je zien

De zomer komt er weer aan en inmiddels hebben we ook al veel heerlijke lentedagen achter de rug. Tijd dus om de motor van stal te halen en de wegen te gaan verkennen. Op de Nederlandse wegen zien we het aantal motors alweer toenemen. Mensen trekken eropuit om het prachtige Nederlandse landschap te gaan verkennen. Maar ook de forenzen laten hun auto staan en stappen weer op de motor. Even een lekker ritje maken voor je weer achter je bureau gaat zitten om te werken. Motorrijden geeft je een gevoel van vrijheid en avontuur. Zelfs op dat misschien kleine stukje naar je werk. Maar de dagen kunnen soms lang zijn of heel vroeg beginnen. Soms lokt een terrasje waar je zit tot de zon ondergaat. Of je baas laat je niet eerder gaan voordat je een bepaalde klus afhebt. En dan moet je op de motor door het donker terug naar huis. Juist jij als motorrijder moet jezelf dan extra zichtbaar maken want automobilisten zien je snel over het hoofd. Extra motorverlichting is dan een goede optie.

Motorverlichting: wat kies jij?

Je hebt veel keuze in motorverlichting. Het is dus belangrijk dat je zelf goed nadenkt over wat jij wilt. Wil je gaan voor witter licht? Of voor meer lichtopbrengst? Kies je liever voor lampen met een langere levensduur of voor liever voor trillingvrije lampen. Alles is mogelijk. Veel motorrijders kiezen voor halogeenlampen. Dat is niet zo verwonderlijk want halogeenlicht is heel goed zichtbaar door de hoge lichtopbrengst. Dit geeft extra veiligheid. Bovendien gaan halogeenlampen lang mee. Je kunt echter ook kiezen voor Xenonverlichting. Dit licht is helder en fel. Het is bovendien te verkrijgen in diverse kleuren. Ga daarbij wel na wat wettelijk is toegestaan op de motor. In een Xenonlamp wordt het licht niet opgewekt door een gloeidraad maar door een speciaal gas. Tussen twee elektrodes ontstaat dan een vlamboog. De Xenonlampen gaan veel langer mee dan bijvoorbeeld een halogeenlamp dus dit is een groot voordeel.

Wees zichtbaar

Het is heel afhankelijk van je wensen en budget welke motorverlichting je kiest. Maar wat je ook kiest, zorg dat je goed zichtbaar bent en blijft. Zichtbaarheid vergroot de veiligheid en als motorrijder ben je toch wat kwetsbaarder in het verkeer. Maar heb je je verlichting op orde? Dan wordt het de komende tijd weer genieten. De terrasjes zijn weer open en de natuur is op zijn mooist. Dus snel de weg op en genieten maar.

 

spot_img