Waar moet je op letten wanneer je Asics volleybalschoenen wil aanschaffen?

Of je nu een beginnende volleybalspeler bent of al vele seizoenen fanatiek deze sport beoefent, iedere volleybalspeler heeft op zijn tijd nieuwe volleybalschoenen nodig. Wanneer je kiest voor Asics volleybalschoenen, kan je rekenen op een uitgebreide collectie volleybalschoenen, waar voor iedere soort speler een geschikte keuze uit kan worden gemaakt. Onafhankelijk van welk model je kiest, dien je met een aantal belangrijke zaken rekening te houden, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je schoenen.

Waar moet je op letten?

Ten eerste is het belangrijk om na te gaan wat voor soort speler je bent. Iedere volleybalspeler heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en favoriete posities. Wanneer je bijvoorbeeld veel verdedigt, zal je een ander soort volleybalschoen nodig hebben dan wanneer je aanvallend speelt en veel sprongen maakt. Een verdediger is voornamelijk gebaat bij een stabiele schoen met een laag profiel, waarbij de wendbaarheid van de speler wordt bevorderd. Een aanvallende speler daarentegen, zal een lichtgewicht schoen met goede demping nodig hebben voor de sprongen en een goed aansluitende pasvorm zodat snelle bewegingen soepel verlopen. Sowieso is een goede demping en wendbaarheid belangrijk voor iedere speler, onder andere om het risico op blessures te verkleinen. Ook het pascomfort is van belang om optimaal te kunnen volleyballen. De schoenen mogen niet te breed, maar zeker ook niet te smal zijn. Waar te brede schoenen nadelig kunnen zijn tijdens spelbewegingen, zullen te smalle schoenen gaan knellen waardoor ongemak ontstaat.

Asics Sky Elite volleybalschoenen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je graag een goede kwaliteitsschoen zou willen hebben. Misschien ben je een professioneel speler en wil je gegarandeerd een paar goede volleybalschoenen voor optimale prestaties, of ben je een recreatieve speler met gevoelige voeten. De Asics Sky elite volleybalschoen is ontworpen voor elke volleybalspeler, ongeacht het niveau en de ervaring kan deze volleybalschoen door iedereen gedragen worden. Kenmerken van de Asics Sky Elite zijn onder andere de grip en duurzaamheid, terwijl de geltechnologie zorgt voor een goede demping. Bovendien zorgt een extra absorptielaag in de schoen voor een optimale opname van vocht, waardoor de schoenen niet klam worden door zweet.

Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor nieuwe volleybalschoenen? Online kan je de nieuwste collectie Asics volleybalschoenen bekijken en vergelijken. Veel volleybalplezier gewenst!

spot_img