Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is er ook voor ZZP’ers

Als ZZP'er ben je overal zelf voor verantwoordelijk. En dat kan best wat stress met zich meebrengen. Zo moet je er zelf voor zorgen dat je alles goed geregeld hebt. Je moet rekening houden met werkelijk alles. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan daarbij uitkomst bieden. Stel. Jij zit bij een klant en in je enthousiasme over de plannen zwaai je nogal flink met je handen. Daarbij raak je de mobiel van je klant en deze valt kapot op de grond. Natuurlijk is het net een verschrikkelijk duur exemplaar en is je klant ineens niet meer zo enthousiast over de plannen. Het is dan fijn om direct te kunnen aangeven dat je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hebt en dat je dus verzekerd bent voor de schade die jij hebt veroorzaakt. 

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is er in twee delen

Je hebt een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig voor kleine(re) ongevallen zoals hierboven besproken. Maar je kunt ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering gebruiken voor je eigenlijke zaken. Stel. Je hebt als opdracht gekregen om alle informatie van de ene naar de andere server te verplaatsen. Dit doe je al jaren en het gaat altijd goed. Tot deze keer. Je verliest alle belangrijke informatie die op de server stond. Die informatie is, natuurlijk, niet terug te halen. En dus is het dan fijn om je klant schadeloos te kunnen stellen. Ook dat kan met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Welke verzekering is nog meer belangrijk?

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is van groot belang. Je kunt deze gemakkelijk afsluiten bij Knab. Maar er is nog een andere belangrijke verzekering die je daar kunt afsluiten. Een rechtsbijstandverzekering ZZP. Deze verzekering staat voor je klaar op het moment dat je een conflict krijgt met een klant of leverancier. Heb jij diensten of producten geleverd aan een klant en betaalt deze klant niet? Heb jij producten besteld en betaald bij een leverancier en wil of kan deze niet leveren? Dan kun je de bijstand van de juristen van de rechtsbijstandverzekering wel goed gebruiken!

Wat kun je nog meer bij Knab?

Knab achterstevoren is BANK. En ja, je kunt hier als zelfstandig ondernemer een rekening openen. Je begint met één betaalrekening en daaraan kun je verschillende spaarrekeningen koppelen. Ook kun je je boekhoudprogramma en je rekening bij Knab koppelen. Dat maakt het doen van je administratie een stuk gemakkelijker. Je zorgt er zo voor dat je je compleet kunt focussen op je eigenlijke werk en dat je je maar af en toe hoeft in te zetten op administratief gebied.

spot_img