Welke woonstijl past bij jou? Wij geven 6 tips!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe inrichting voor je huis, kom je er al snel achter dat er veel verschillende woonstijlen zijn. Maar welke woonstijl past nu het beste bij jou en jouw huis? In deze blog nemen we je mee langs verschillende woonstijlen.

Modern

Een moderne woonstijl is strak en minimalistisch. Er wordt gebruik gemaakt van materialen zoals glas, metaal en beton en de kleuren zijn vaak neutraal. Het is belangrijk dat de ruimte overzichtelijk blijft, dus er wordt niet te veel gebruik gemaakt van accessoires. Meubels zijn vaak functioneel en praktisch, zoals een hoekbank of een kast met schuifdeuren. Daarnaast kan je bij deze stijl gebruik maken van klik pvc van Bricoflor.

Klassiek

Een klassieke woonstijl is juist heel anders dan modern. Er wordt gebruik gemaakt van warme kleuren zoals bruin en rood en er wordt veel gebruik gemaakt van hout. Ook zijn er vaak rijke details aanwezig, zoals sierlijke lijsten en ornamenten. Meubels zijn vaak van donker hout en hebben een klassieke uitstraling.

Industrieel

Een industriële woonstijl is geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen en lofts. Er wordt gebruik gemaakt van stoere materialen zoals beton, metaal en leer. De kleuren zijn vaak donker, zoals grijs en zwart. Meubels zijn robuust en hebben vaak een geleefd uiterlijk.

Scandinavisch

Een Scandinavische woonstijl is licht en minimalistisch. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en lichte houtsoorten. Ook zijn er vaak natuurlijke materialen zoals wol en leer aanwezig. Meubels zijn vaak strak en hebben een minimalistische uitstraling. Je kan hierbij goedkoop behang gebruiken om deze stijl er naar voren te laten brengen.

Bohemian

Een bohemian woonstijl is kleurrijk en eclectisch. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende kleuren en patronen en er zijn vaak exotische invloeden aanwezig. Meubels zijn vaak van natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe en er zijn veel planten aanwezig.

Conclusie

Er zijn veel verschillende woonstijlen en het is belangrijk om te kijken welke woonstijl het beste bij jou en jouw huis past. Het is ook mogelijk om verschillende woonstijlen met elkaar te combineren, zolang het maar bij elkaar past. Bedenk goed wat je belangrijk vindt in een interieur en kies daar je woonstijl op uit. Of je nu gaat voor een moderne, klassieke, industriële, Scandinavische of bohemian woonstijl, zorg ervoor dat het jouw thuis is en dat jij je er prettig voelt. Onderzoek vooraf goed welke stijl bij jou past voordat je direct begint. Ga bijvoorbeeld naar een woonboulevard of doe inspiratie online op om erachter te komen wat écht bij jou past! 

spot_img