Geen ongemakkelijke situaties meer tijdens de seks!

Iedere jongvolwassene of beginner heeft er wel eens mee te maken gehad, ongemakkelijkheden tijdens de seks. Ook wanneer je wel al wat ervaring hebt opgedaan kan het natuurlijk nog voorkomen, maar zien we bij startende relaties toch nog wat ongemakkelijkheden. Een condoom omdoen, het moment daadwerkelijk intiem maken, het kan nog best wel eens lastig zijn. Echter zijn hier wel wat hulpmiddelen voor te vinden, zoals glijmiddel! Glijmiddel is een een speciaal samengestelde gel of vloeistof die je kunt aanbrengen op intieme gebieden, om zo het seksuele genot te vergroten en het seksuele contact kunt vergemakkelijken. 

Normaal gesproken maakt de vrouw van haarzelf vocht aan wanneer zij opgewonden is, wat je zou kunnen zien als natuurlijk glijmiddel. De vrouw en man zijn allebei opgewonden, om uiteindelijk seksueel contact te kunnen hebben. Om iets meer vocht te gebruiken of het contact intiemer te maken, is er glijmiddel. Je maakt de seks comfortabeler met glijmiddel, maar is er nog veel meer positiefs aan het middel!

Waarom gebruik je nu glijmiddel

Waar kun je glijmiddel nu allemaal voor gebruiken? Glijmiddel is een vloeistof die je in eerste instantie kunt gebruiken om ongemak tijdens de seks te verminderen. Je zult de geslachtsdelen vochtiger en ‘glibberig’ kunnen maken, waardoor het seksuele contact niet ongemakkelijk zal verlopen en jullie het seksuele genot kunnen vergroten. Ook wanneer je niet last hebt van uitdroging of het wilt gebruiken om ongemak te voorkomen, zorgt glijmiddel ook nog eens voor de stimulatie van seksuele ervaringen. De handeling van seks als orale seks kun je aangenamer maken met glijmiddel, omdat de glijmiddel zelfs in verschillende soorten en smaken te krijgen is!

Verschillende soorten glijmiddel

Er zijn drie verschillende soorten glijmiddel te verkrijgen. Zo is er glijmiddel op waterbasis, op siliconen basis en op oliebasis, welke echter niet veilig te gebruiken is met een condoom.

  • Glijmiddel op waterbasis is een glijmiddel dat het meeste gebruikt wordt en zal de gel op een gegeven moment worden opgenomen in de huid. Hierdoor zul je meer gebruiken voor of tijdens de seks, om zo de perfecte stimulans te zoeken! Glijmiddel op waterbasis is niet vet, waardoor deze makkelijk afwasbaar is en de geslachtsdelen niet nog een lange tijd glibberig zullen zijn!

  • Glijmiddel op siliconen basis is daarentegen niet huideigen en zal het glijmiddel hierdoor op de huid blijven liggen. Het middel is bijvoorbeeld goed voor een massage, maar zorgt het ook voor een blijvende stimulans door de unieke eigenschap van het middel.

  • De laatste soort is een glijmiddel op oliebasis. De glijmiddel op oliebasis is ideaal voor massages, maar is het een zekere no-go voor intieme zones. Het beschadigd rubber en gaat dit glijmiddel sowieso niet gepaard met condooms, waar je beter een glijmiddel op water- of siliconenbasis kunt kiezen!

Ook kun je een keuze maken om een smaak toe te voegen aan het glijmiddel, zoals aardbei of een tropische smaak. Een unieke toevoeging van orale seks, of juist lekker om te gebruiken tijdens het ‘gewone’ seksuele contact!

spot_img