Waarom voegen laten vervangen?

Wanneer de voegen van de buitenmuur van je woning beschadigd zijn, is er een grote kans dat je last hebt van vocht. Het is namelijk mogelijk dat water van buitenaf je woning in het huis binnendringt. Vocht in huis is heel schadelijk voor de woning, maar ook voor je eigen gezondheid en die van andere. Zo kan vocht zorgen voor schimmelvorming en lekkages bij het plafond en de muren. Je kunt de voegen vervangen in theorie zelf doen, maar dit is toch een ingewikkelde opgave. Daarom is het in de meeste situaties beter om een specialist voegen vervangen in te schakelen. Maar wat doet deze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

De voegen vervangen

De voegen vervangen specialist voert gevelonderhoud uit, maar zorgt er ook voor dat de voegen vervangen worden. Als de voegen te beschadigd zijn, moeten deze verwijderd worden voor nieuwe voegen. De specialist slijpt of hakt de oude voegen eruit en nadat deze verwijderd zijn, kies je voor nieuwe voegen. Dit laat je ook uitvoeren door een erkend specialist, die precies weet wat er moet gebeuren. Er wordt ook onderscheid gemaakt in dure voegen en relatief goedkope voegwerken. Heb je een groot budget? Dan kun je kiezen voor luxeren typen voegwerken, zoals knipvoegen en snijvoegen. Deze voegen kosten ongeveer 60 euro per vierkante meter.

Heb je een klein budget? Geen probleem, want er zijn ook goedkope voegwerken waar je uit kunt kiezen. Deze voegwerken kosten ongeveer 10 euro per vierkante meter, maar welke voegen zijn dit? Platvol Voegen, verdiepte voegen, bol geklopte voegen, teruggehouden voegen en schaduwvoegen zijn voorbeelden van relatief goedkope voegwerken.

Handige tips

Heb je de keuze gemaakt om de voegen te laten vervangen? Dan is het handig om een specialist te benaderen, maar hoe doe je dit? Je moet namelijk met een aantal zaken rekening houden. Iedere specialist hanteert een andere prijs voor het voegen van de gevel. Dit kan soms vervelend zijn en daarom is het verstandig om vooraf een prijs af te spreken, zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Als het nieuwe voegwerk is aangebracht door de specialist, is het aan te raden om ook te kiezen voor gevelreiniging. Zo zijn de net aangebrachte voegen en de stenen weer op niveau en laat je de gevel er als nieuw uit zien. Heb je het budget? Kies dan voor knip- en snijvoegen, omdat deze het huis een prachtig statisch aanzicht geeft.

spot_img