Maai nog sneller en makkelijker je tuin

Stel je voor: je koopt een nieuw huis. Alles is perfect, het meubilair past perfect bij de net geschilderde muren. Alles is precies zoals je altijd al wilde. En als kers op de toch al perfecte taart, de tuin. Of het balkonnetje. Oh, lekker buiten zijn, het liefst nog met een beetje gras. En als je dan een grasveldje hebt, of een flink stuk grasland, moet dat toch bijgehouden worden. Gelukkig is de beste oplossing altijd nog heel simpel: de grasmaaier!

Een beetje geschiedenis

De wens om gras op een systematische manier te maaien ontstond al in de 18e eeuw, in de Engelse landschapsparken en tuinen. Het maaien met een zeis duurde lang en was zwaar werk. Dus, logischerwijs, zocht men al snel naar een sneller en gemakkelijker alternatief. Dit resulteerde in de geboorte van de grasmaaier. Die handige machine bleek later ook handig te zijn voor sporten die zich op gras afspelen (denk aan voetbal en hockey). De velden voor deze sporten, die ontzettend groot zijn, konden zo ook veel sneller, gelijkmatiger en goedkoper gemaaid worden, wat de grote bedrijven en clubs nog steeds heel veel scheelt.

Al die keuzes

Je hebt verschillende soorten grasmaaiers. Handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers, grasmaaiers op benzine en grasmaaiers die worden aangedreven door een aftakas. Een aftakas wordt normaalgesproken gebruikt voor tractors. De grasmaaiers die hierdoor worden aangedreven zijn dus ook gigantische, voor industrieel gebruik geschikte bakbeesten. Denk bij het aanschaffen van een maaier goed aan waar je hem voor wilt gebruiken. Handgrasmaaiers zijn erg precies en geschikt voor kleine stukken gras, omdat je arm er snel moe van wordt maar je ook makkelijker in moeilijke hoekjes komt. Elektrische grasmaaiers zijn goed voor het milieu. Aftakas-grasmaaiers zijn geschikt voor enorme stukken land. Er zijn ook grasmaaiers met een stoeltje, zodat je erop kan rijden. Die zijn geschikt voor grote stukken land waar je geen industrieel bedrijf voor inhuurt (je eigen achtertuin, bijvoorbeeld). Je behoeften bepalen dus wat voor grasmaaier voor jou het beste is.

Of je dus een voetbalveld gaat maaien of je grasveldje van 1 bij 1 waar je zo trots op bent, er is gegarandeerd een grasmaaier voor jou. Kijk wel even goed naar wat je aanschaft, want het kan zomaar zijn dat er een betere grasmaaier voor jou klaarligt.

spot_img