3 tips voor goedkope mkb energie

Veel ondernemers zoeken naar handige tips om geld te besparen binnen hun bedrijf. Aan sommige kosten kun je niet zoveel doen, zoals de huur of hypotheek van het pand. Andere kosten zijn wel beïnvloedbaar, zoals de kosten van je mkb energie. Er wordt vaak gedacht dat je niet goedkoper uit kan zijn wanneer het om zakelijke energie gaat. Met een beetje zoekwerk kan dat gelukkig wel – je moet alleen even weten waar je moet beginnen. Ben je op zoek naar een goedkoper mkb energiecontract? Check dan zeker onze tips in dit artikel voor geld besparen op je zakelijke energie.

Mag je overstappen van zakelijke energieleverancier? Doen!

Wanneer je al over een zakelijk energiecontract beschikt, komt er een moment dat je energiecontract afloopt en je mag overstappen. Op dat punt besluiten veel ondernemers om lekker te blijven hangen bij het energiebedrijf waar ze al zitten. Het contract bevalt ze wel, dus waarom zou je tijd steken in overstappen? Heel simpel: omdat je daarmee altijd geld kunt besparen. Dat zit namelijk zo: je energiecontract wordt nooit verlengd tegen aantrekkelijke kortingen, maar tegen hoge verlengingstarieven. Op die manier betaal je dus altijd te veel voor je zakelijke energie. Er zijn heel veel energiebedrijven die strooien met kortingen om zo nieuwe klanten te trekken. De kans is dus enorm dat je bij een andere energieleverancier goedkoper uit bent wanneer je besluit over te stappen. Kort samengevat is het dus altijd duur(der) om te blijven plakken en loont overstappen enorm. Doen dus!

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Dat overstappen moet dus gebeuren, maar waar ga je vervolgens naartoe? Hoe weet je waar je voordelige zakelijke energie kunt scoren? Om de zekerheid te hebben dat je nooit meer te veel hoeft te betalen voor je mkb energie is het aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Zo’n vergelijker is een online tool die op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en jaarlijkse energieverbruik op zoek gaat naar een passende deal. Hierbij krijg je altijd meerdere aanbiedingen te zien zodat je zelf de keuze kunt maken van een zakelijk energiecontract. Wat goed is om te weten, is dat je hierbij altijd het meest complete aanbod van zakelijke energiecontracten te zien krijgt. Je kunt dus wel vervolgens zelf nog verder gaan zoeken, maar dat is alleen maar zonde van je tijd – je krijgt exact hetzelfde aanbod te zien op andere websites. Dat scheelt je dus uiteindelijk heel veel tijd, stress én energie. Ideaal!

Check de opzegtermijn van je zakelijke energie

Tot slot is er nog een datum waar je op moet letten wanneer je goedkope mkb energie wilt scoren en dat is de opzegtermijn. Bij ieder zakelijk energiecontract hoort een opzegtermijn – de periode waarin je mag overstappen naar een ander energiecontract voor je bedrijf. Onthoud die datum goed, want dat is hét moment om een goedkoper energiecontract te scoren. Zorg er wel altijd voor dat je niet te vroeg bent met overstappen. Doe je dat wel dan ontvang je een zogeheten opzegboete; een bedrag dat je nog moet betalen voor het pakket energie dat je had afgesproken af te nemen. Zo heb je dubbele energiekosten; voor zowel je oude als nieuwe contract en dat is zonde van je geld. Check daarnaast zeker de einddatum van je huidige energiecontract, want je wilt ook weer niet te laat zijn. Zoals je eerder in dit artikel las, mag je zakelijke energiecontract in dat geval stilzwijgend worden verlengd. Daarom is het belangrijk om op precies het juiste moment over te stappen zodat je nooit meer te veel betaalt voor je mkb energie.

 

spot_img