De voor- en nadelen van een zakelijke lening

Bij het afsluiten van een zakelijke lening zitten heel veel voordelen maar ook nadelen. Ik heb zelf heel lang bij de bank gewerkt en kreeg altijd dezelfde vragen, namelijk wat de voor- en nadelen zijn van het afsluiten van een lening, wat voor rente en betalingstermijn aan vast zit en welke voorwaarden er zijn. Ik heb daarom deze blog geschreven om jouw onzekerheden te verwerpen en antwoorden te geven als je dringende vragen hebt. Ik ga dan specifiek in op de voordelen maar ook de nadelen van het zakelijk lenen. Voor veel ondernemers is een zakelijke krediet de investering die heel belangrijk is. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe winkel openen omdat het publiek in de andere stad er naar vraagt om een winkel die in de buurt is of wil jij een bepaalde voorraad kopen zodat je altijd iets te bieden hebt aan je klanten. Voor elke ondernemer is het anders, echter geeft het jouw bedrijf wel een super erge boost. Hieronder een overzicht van alle voor- en nadelen van het zakelijk lenen. Lees het nu!

Voordelen

Bij het hebben van een onderneming raad ik als eerste aan om zakelijk bankieren te gebruiken om werk en privé gescheiden te houden. Een zakelijke lening afsluiten doe je niet zomaar, maak een afweging van de voor- en nadelen. Hieronder de voordelen: n

  • Veelal relatieve lage rentepercentages doordat de bank bijna zeker van is dat als alle controles en het plan klopt de bank zijn geld terug krijgt met een interessante rente winst.
  • Voor veel starters interessant wanneer het plan goed is en de bank zekerheden heeft bij het lenen van geld.
  • Lenen van grote bedragen is mogelijk mits je voldoet aan alle punten en de bank zekerheden heeft dat ze hun geld terug zullen krijgen.
  • Er zijn verschillende soorten leningen mogelijk, ligt aan de situatie waar je onderneming in zit.

Nadelen

  • Zit een risico aan, namelijk straks heeft de investering averecht effect en kan je de betalingsverplichtingen niet betalen
  • Je rente kan worden herzien
  • Er is veel documentatie nodig bij het lenen
  • Prive BKR kan een rol spelen als je geld wilt lenen
  • Het wachten op de beoordeling kan lang duren waardoor je niet snel kunt reageren en ze kunnen het uiteindelijk afwijzen.

Tip van de blog!

Heb je na het lezen interesse in een zakelijke lening? Neem dan een kijkje bij zakelijkbankieren.nl en daar helpen ze je nog verder met relevante informatie om de juiste keuze te maken.

spot_img