Het onderhouden van je tuin, zo doe je dat!

Heb je een eigen tuin? Dan is het slim om deze goed te onderhouden. Het onderhouden van je tuin zorgt er namelijk voor dat het netjes blijft en dat alle planten en bloemen goed kunnen blijven groeien. Daarnaast ziet het er ook mooi uit als je alles bijhoudt. In deze blog geven we je een aantal tips zodat je zonder extreem veel moeite je tuin goed kan bijhouden! Het is belangrijk om te kijken wat je vaak moet onderhouden en wat je eens in het jaar moet aanpakken. Zo kan je voor jezelf tot een goed plan komen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Maak een plan

Wanneer je aan de slag wilt in je tuin is het slim om een plan te maken. Zeker wanneer je verschillende soorten grond hebt en bloemen met planten in je tuin hebt staan. Je kan dit op verschillende manieren doen. Het is bijvoorbeeld slim om een lijstje te maken wat er door het gehele jaar door gedaan moet worden. Denk aan snoeien en het bijknippen van bepaalde struiken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook opschrijven wanneer je de tegels schoon wilt spuiten. Dit kan je bijvoorbeeld 1 keer in het kwartaal doen. Daarnaast is het slim om je tuin regelmatig in het jaar te checken op ongedierte. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er wespennest zit. Een wespennest verwijderen kan je beter aan een professioneel overlaten. Zoek bijvoorbeeld op wespennest verwijderen Arnhem om iemand te vinden die dit voor jou kan doen en in de buurt zit. Het is namelijk belangrijk dat je de wespennest zo snel mogelijk laat verwijderen.

Aan de slag

Wanneer je een plan voor jezelf hebt kan je aan de slag gaan. Je doet dit door bijvoorbeeld eerst te beginnen met het opruimen. Wat staat er allemaal in je tuin dat er niet hoeft te staan en welke elementen wil je vervangen? Het is slim om bijvoorbeeld eerst de hele tuin aan te vegen, dan op te ruimen en vervolgens nogmaals de hele tuin aan te vegen. Vervolgens kan je gaan kijken naar verschillende bloemen, planten en struiken die je hebt. Wanneer inzichtelijk is wat voor soorten groen je in je tuin hebt kan je aan de slag met bijvoorbeeld snoeien. Daarnaast is het slim om te kijken of je bepaalde plantjes om moet poten. Dit zorgt voor verse grond waardoor je groen beter en sneller groeit.

spot_img