Hoe ik voorbereid op reis ga

Studenten op reis

Net als vele andere jonge studenten ben ik tijdens mijn studie zes maanden gaan reizen in een tussenjaar. Het is bijna een cliché aan het worden dat studenten dit tussenjaar pakken om te gaan reizen. De bestemming is vaak Zuidoost-Azië. Zelf heb ik ook een dergelijke reis gemaakt. Het was een van de mooiste tijden van mijn leven. Desondanks komt er bij zo’n lange reis ook veel kijken. Daarom wil ik in dit artikel bespreken hoe je goed voorbereid op reis kunt en ook hoe je de problemen die veel reizigers ondervinden tijdens de reis effectief kunt oplossen.

Zuidoost-Azië

Wanneer je naar Zuidoost-Azië op reis gaat is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste inentingen krijgt. Sommige inentingen zijn absoluut nodig maar anderen zijn optioneel. Een van de inentingen die je mogelijk kunt krijgen is die voor buiktyfus. Aangezien in landen zoals Indonesië de hygiëne en waterkwaliteit niet zo goed is, kun je buiktyfus krijgen als je bijvoorbeeld het kraanwater drinkt. Nu is de buiktyfus inenting best zwaar en zul je een dag ziek zijn na de inenting. Als je korter gaat reizen is een buiktyfus inenting mogelijk niet nodig. Als je er goed op let dat je alleen water uit flessen drinkt en bij normale restaurants eet is de kans op infectie heel erg klein.

Waardevolle spullen

Maar als je langere tijd gaat reizen is het wel degelijk een goed idee. Als je langer gaat reizen is het ook belangrijk dat je effectief kunt reizen. Met een koffer reizen is absoluut geen goed idee Ze noemen het niet voor niets backpacken. Daarom kun je beter met een volle backpack reizen dan met een koffer. Je zult tijdens het reizen leren om deze backpack zo effectief mogelijk in te pakken. Het zal je verassen hoe weinig je nodig hebt om te reizen. Zeker in warme tropische landen heb je niet veel kleding nodig en je kunt goedkoop wasjes draaien. Het enige wat belangrijk is dat je goed op je waardevolle spullen past.

Het is wanneer je gaat backpacken en constant in een korte zwembroek rondloopt met je geld en telefoon erg makkelijk om waardevolle spullen kwijt te raken of te beschadigen. Wees erop voorbereid dat je mogelijk een telefoon reparatie nodig hebt. Persoonlijk was ik bijvoorbeeld in Bali zowel mijn telefoon en portemonnee kwijtgeraakt op het strand. Gelukkig vond ik mijn portemonnee terug maar mijn telefoon was kwijt. Zorg ervoor dat als je telefoon gestolen wordt mensen niet in je persoonlijke accounts kunnen.

spot_img