Hoe kun je je eigen dak bedekken?

Wanneer je last hebt van lekkages, is er een grote kans aanwezig dat het dak van je woning beschadigd is. Dit kan komen door slecht of geen onderhoud, maar ook kan je dak schade oplopen door hevige stormen. Het maakt niet uit of je schade aan je dak hebt, het is en blijft belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe groter de kans is dat je uiteindelijk met duizenden euro’s aan waterschade zit. Eén van de mogelijkheden die je hebt, is het inschakelen van een dakdekker, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om je eigen dak te bedekken. Dit is zeker niet ingewikkeld en daarnaast ook nog eens in veel gevallen goedkoper dan het inschakelen van een dakdekker. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je je eigen dak kan bedekken.

 

De juiste materialen aanschaffen

Om een dak te kunnen bedekken, is het belangrijk dat je over de juiste materialen beschikt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan EPDM dakbedekking en EPDM lijm. EPDM lijm zul je nodig hebben om EPDM dakbedekking te kunnen hechten. Als je je eigen dak wilt bedekken, is het verstandig om een EPDM pakket aan te schaffen. Hier zitten alle nodig materialen bij en kun je dus direct aan de slag met het bedekken van je eigen dak. Het is verstandig om zoveel mogelijk materialen aan te schaffen, want het is belangrijk dat je het dak in één keer bedekt. 

 

Werk op een veilige manier 

Als je je eigen dak gaat bedekken, is het erg belangrijk om altijd op een veilige manier te werken. Een dak is in Nederland gemiddeld 4 meter hoog, dus je kunt je wel voorstellen dat een val van het dak fataal kan zijn. Het wordt daarom aangeraden om je voor de zekerheid te bevestigen aan het dak zodat je in ieder geval opgevangen wordt in het geval dat je van het dak valt. Daarnaast moet je nooit met kinderen het dak op gaan. Dit heeft er dan mee te maken dat kinderen moeilijker risico’s in kunnen schatten dan volwassenen. 

Tijdens het bedekken van je dak zul je gebruik moeten maken van een stanleymes en een gasbrander. Dit is nodig om van de EPDM dakbedekking stroken te kunnen maken, maar ook voor het hechten van EPDM dakbedekking en EPDM lijm heb je een gasbrander nodig. Het is daarom aan te raden om altijd handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Je ogen en handen zijn dan goed beschermd. 

spot_img