Hoe verminder ik mijn jetlag?

Een vakantie is heerlijk, maar als je weer terug bent van weggeweest is de jetlag vaak een hinder. Een klein beetje vermoeid zijn na een lange reis is normaal, maar een vervelende jetlag kun je voorkomen. Met een paar handige tips kun je die (toch al ongewenste) jetlag een stuk verminderen. Reis jij binnenkort naar huis of ga je juist op vakantie? Na het lezen van dit blog zijn de zware jetlags voor jou verleden tijd en kun je veel meer uit je dag halen na een lange reis.

Bereid je voor op de reis

Als je weet dat je een lange reis voor de boeg hebt, is het aan te raden om je hier goed op voor te bereiden. Je kunt door de juiste maatregelen te nemen vóór de reis erg veel voorkomen na de reis. Zo is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt gehad voordat je het vliegtuig instapt. Slapen in het vliegtuig is namelijk een minder goede keuze. Als je goed uitgeslapen aan de reis begint heb je niet de behoefte om aan boord te slapen en dat is een stap in de goede richting om de jetlag te verminderen. Verzet de tijd een dag van tevoren ook meteen naar de tijd op de plaats van bestemming, zo kun je hier gedeeltelijk rekening mee houden.

Denk aan je voeding

Op de laatste dag van je vakantie lijkt het misschien niet ideaal om op je voeding te letten. Toch kan het je helpen om uitgerust thuis aan te komen. Drink voldoende water en vermijd gerechten die zwaar op de maag vallen. Door hier op te letten, ervaar je een prettigere vlucht. In het vliegtuig is de luchtvochtigheid niet ideaal en door voldoende water te drinken kun je dit compenseren. Daarbij komt ook de spijsvertering om de hoek kijken. Deze is in de lucht ook iets vertraagd waardoor licht voedsel sneller wordt verteerd.

Een boxspring kopen voor thuis

Als je op vakantie gaat heb je er niet echt invloed op, maar bij terugkomst wel. Door een goed bed met een perfect matras verminder je jouw jetlag aanzienlijk. Je goede nachtrust en fijne slaappositie zijn daar de oorzaak van. Heb je nog geen goed bed? Ga zo snel mogelijk een boxspring kopen, want zo kun je bij thuiskomst in ieder geval lekker slapen. Als er iets is wat je na een welverdiende vakantie nodig hebt, is het wel een welverdiende nachtrust.

spot_img