Hout lasersnijden met een lasermachine

Als je een lasermachine hebt, dan is het mogelijk om hout te lasersnijden. Echter moet je dan wel de juiste materialen gebruiken, zodat het allemaal goed gaat. Met een verkeerd stuk hout kan het hout namelijk krom buigen tijdens het hout lasersnijden, wat natuurlijk niet fijn is. Gelukkig zijn er webshops die alle juiste materialen verkopen voor hout lasersnijden. Je moet in ieder geval altijd gebruik maken van dun hout of dunne houten platen. Hout lasersnijden kan bijvoorbeeld met dunne houten platen van 2 mm tot 9 mm dik. Gaat het om dun massief hout? Dan kan dit gebruikt worden als het niet dikker is dan 6 mm. Wil je hout online bestellen voor je lasermachine? Dan is dit uiteraard mogelijk en je hebt dan meerdere keuzes in verschillende houten platen.

Online hout bestellen voor je lasermachine

Als je online hout bestelt voor hout lasersnijden, dan staat er vaak ook per stuk hout bij vermeld wat je ermee kunt doen en waar het voor geschikt is. De webshops die dit verkopen, verkopen in ieder geval alleen houten platen van hoogwaardig materiaal, zodat je niet te maken hebt met krom buiging wat net al even kort benoemd is. Dit kan namelijk voorkomen bij te dunne houten platen die van slechte kwaliteit zijn. Daarbij is er nog veel meer mogelijk met een lasermachine, zoals hout graveren. Als je je hiermee bezighoudt heb je niet te maken met dunne houten platen, omdat je natuurlijk nergens doorheen snijdt. Je graveert alleen in het hout waardoor je niet te maken hebt met dit soort restricties. Weer even terug naar hout lasersnijden, want een ander materiaal wat je hiervoor kunt gebruiken is een gefineerde multiplex plaat. Gefineerde multiplex platen zijn te verkrijgen in een dikte van 2 mm en 4 mm en soms ook in andere gewenste diktes.

Multiplex 4 mm

Als je het hebt over een multiplex 4 mm plaat, dan is er sprake van een hoogwaardig dun laagje massief hout op zowel de voorzijde als de achterzijde van de plaat. Multiplex 4 mm platen zijn geschikt voor verschillende lasermachines, en via zo’n webshop kun je vaak bekijken welke platen geschikt zijn voor welke lasermachines. Een multiplex 4 mm plaat bestaat overigens uit dunne laagjes houtfineer, die kruislings op elkaar liggen. Vervolgens zijn die laagjes aan elkaar gelijmd, waardoor er sprake is van een extra sterke plaat. Welke plaat ga jij aanschaffen voor hout lasersnijden?

spot_img