Interieur design voor mannen

Het is misschien een cliché dat over het algemeen meestal vrouwen voor het interieur zorgen. Maar toch lijkt dit vaak het geval in de realiteit. Dit komt niet doordat rouwen de baas zijn maar dat mannen vaak niet zo’n interesse tonen in het interieur design. Of ze hebben helemaal geen idee waar ze moeten beginnen en wat voor keuzes ze moeten maken. Er is een beroemde scène in de film ‘Lost in Translation’ waar Bill Muray een brief krijgt van zijn vrouw met verschillende kleuren voor het tapijt om uit te kiezen. De kleuren waren allemaal verschillende tinten rood die amper te onderscheiden waren en Bill Murray’s personage was slechts in de war.

Het lijkt misschien makkelijk om niet te veel aandacht te besteden aan het interieur. Mijn broer woonde een paar jaar lang in een kale kamer met een los matras en een bureau, zonder verdere meubelen of leuke accessoires. Maar dit is natuurlijk niet echt fijn wonen. Wanneer je ergens jarenlang woont en veel tijd besteed is het belangrijk dat deze plek als een thuis voelt en het gezellig is, zeker als je andere mensen ontvangt. En interieur design kan wel degelijk leuk en uitdagend zijn voor mannen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om interieur design leuk te maken voor mannen die er normaal geen interesse in hebben.

Entertainment

Alhoewel de kleine freubels en accessoires misschien een aspect van interieur design zijn die niet zo interessant is voor veel mannen, wanneer het gaat om computers, televisies en surround sound vinden mannen het vaak wel een stuk interessanter. Dit is daarom een goed aspect om mee te beginnen wanneer het gaat om de inrichting van de woonkamer, waar komt de televisie, en hoe wordt deze en de rest van de entertainment set opgezet?

Groen

Iets wat veel mannen ook vergeten is water aan de planten geven. Maar juist voor het interieur design zijn planten ontzettend belangrijk en handig. Ze geven niet alleen een frissere uitstraling maar zorgen ook daadwerkelijk voor meer zuurstof in de kamer. Er zijn vele planten die je kunt uitkiezen die gemakkelijk zijn te onderhouden zonder dat ze heel veel aandacht nodig hebben.

Stoere meubels

Natuurlijk kun je als man ook mooie meubels kiezen waar je plezier van hebt. Er zijn vele fantastische stijlen en opties met een stoer en mannelijk uiterlijk. Ik heb zelf een favoriete meubelzaak Purmerend waar ik graag heen ga. Op deze manier krijg je als man de sfeer die je wilt in een kamer.

spot_img