Het huis verbouwen: wat kan je doen?

Afgelopen lente besloot ik om mijn huis te gaan verbouwen. Ik wilde gewoon even wat anders. En je kent mij: ik doe zo nu en dan wel eens wat impulsieve dingen. Gelukkig kan ik het tussen het reizen door ook wel maken dat ik zo nu en dan eens mezelf (en in dit geval mijn huis) verwen. Ben jij benieuwd waar ik deze zomer van heb kunnen genieten en welke mogelijkheden er nog meer zijn om jouw huis te verbouwen? Lees dan snel verder!

Een dakkapel plaatsen

Het eerste wat in mij opkwam om te veranderen aan mijn huis was het plaatsen van een dakkapel. Nu is een dakkapel plaatsen best een rigoureuze ingreep op een huis, maar het is iets wat ik al zeker voor een jaar wil laten doen. De reden dat ik er nu pas mee op de proppen kom is door het feit dat ik er afgelopen jaar niet op tijd bij was om het te laten doen. Naar mijn idee kan je ze namelijk het beste plaatsen wanneer de zomer nog moet beginnen.

In de lente is het namelijk het perfecte weer om alle werkzame stoffen genoeg tijd te geven om in te trekken. In de herfst heb je weer dat het veel regent en in de winter, ja, is het winter. Je gaat niet voor je lol het dak op in de winter, toch?

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben afgelopen lente bij een paar aanbieders langsgegaan en kwam uiteindelijk bij Jordens uit. Zij hebben erg vakkundig een geweldige dakkapel op mijn huis geplaatst. Ik kan iedereen een dakkapel van Jordens aan bevelen!

Kozijnen vervangen

Wanneer je in een oud huis woont herken je vast wel dat je eens in de zoveel tijd naar je kozijnen kijkt en denkt: ja, hier moet wat aan veranderd worden. Nu is het zo dat hout kozijnen iets nostalgisch hebben en een leuk en knus uiterlijk, maar kunststof kozijnen zijn toch wel een stuk praktischer.

Ik bedoel, je hoeft ze bijna nooit te onderhouden. Het is echt super makkelijk. Het enige wat je wel moet doen is er eens in de zoveel tijd een doekje overheen halen om het er weer fris uit te laten zien. maar goed, dit moet je in essentie ook met houten kozijnen. Alleen komt hier ook nog eens bij kijken dat je ook moet schuren, de kozijnen in de grondverf moet zetten en opnieuw moet lakken. Veel meer werk, wat je eigenlijk in andere dingen kunt investeren. Dit wordt zeker weten mijn volgende project! Weet jij al wat je gaat verbouwen?

spot_img