Langer doen met je telefoon

We hebben tegenwoordig allemaal steeds meer elektronica in ons leven. We hebben smartphones, laptops, Ipods, Tablets en desktopcomputers. Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer huishoudelijke apparaten waar meer elektronica in zit. Denk bijvoorbeeld aan de elektronische koelkasten met display. En we hebben natuurlijk grote, dunne televisies die ook met het internet verbonden zijn. Kort gezegd, we hebben steeds meer elektronica in ons leven. En alhoewel deze elektronica onze levens er een stuk gemakkelijker op maakt, is het helaas ook zo dat deze elektronica ontzettend gevoelig is voor bijvoorbeeld stoten en makkelijk kapotgaat. Daarnaast lijkt al deze moderne elektronica ook steeds sneller te verouderen. Het ene moment heb je de nieuwste technologie en het volgende moment is het alweer verouderd. Toch is al deze technologie niet goedkoop. Het zou dus fijner zijn als de technologie wat langer mee zou gaan. In dit artikel bespreken we een aantal tips om dit te realiseren, specifiek hoe je langer kunt doen met je telefoon.

Bescherm je apparaten

Een van de meest voorkomende oorzaken van kapotte elektronica is beschadigingen door het laten vallen van het apparaat. Dit gebeurt vooral vaak bij smartphones. Bijna iedereen heeft wel een ervaring waar de smartphone uit de hand valt en op de grond klettert. Nederlanders fietsen vaak met smartphones en ook het toilet kan een gevaarlijke plek zijn om van je smartphone gebruik te maken. De eerste stap om langer gebruik te maken van je elektronica is dan ook om je elektronische apparaten, zoals je smartphone, goed te beschermen. Het is natuurlijk een goede stap om het voornemen te hebben voorzichtig met je telefoon om te gaan maar in de realiteit zit een ongeluk in een klein hoekje.

Op een gegeven moment zul je de telefoon een keer laten vallen. Doordat veel telefoons tegenwoordig veel glas hebben zullen ze door een val snel beschadigen. Neem daarom een beschermhoesje. Wanneer je bijvoorbeeld een Iphone hebt kun je kiezen voor een hoesje iphone se 2020. Hoesjes worden dus speciaal gemaakt voor specifieke telefoons. De meeste hoesjes beschermen tegen vallen en stoten maar er zijn tegenwoordig ook waterdichte hoesjes.

Pas op voor updates

Veel mensen merken dat ongeveer twee jaar na de aankoop van hun telefoon, deze alweer langzamer begint te worden. Dan denken ze dat het tijd is voor een nieuwe. Dit komt vaak door de software updates van alle apps die we tegenwoordig hebben. Veel van deze software updates zijn niet noodzakelijk. Het is daarom slim om na een tijdje deze updates uit te zetten. Op deze manier zal je telefoon langer goede prestaties leveren en kun je er misschien wel vijf jaar mee uit de voeten.

spot_img