Een lange afstandsrelatie is niet zomaar iets

Als je besluit om mensen te vragen naar hun mening over een lange afstandsrelatie zal je verschillende en uiteenlopende antwoorden ontvangen. De een vind het romantisch, de ander zegt dat het onhaalbaar is. Uiteindelijk hebben alle antwoorden in de kern één ding gemeen: als het werkt dan is het een prachtige ervaring. Ik zal in dit blog vertellen over een van mijn vrienden die een vriendin heeft aan de andere kant van de wereld. Hij heeft mij geïnspireerd om niet bang te zijn bepaalde keuzes te maken op dit gebied. Ben je benieuwd naar het verhaal? Lees dan snel verder.

De eerste magische ontmoeting

Zoals vele anderen is mijn vriend Sjoerd op reis geweest door Azië. Zijn reis begon in Shanghai en voerde hem mee via Taiwan naar de Filipijnen, van Vietnam naar Thailand. In totaal is hij 5 maanden weg geweest. Dit gaf hem een maand om van de ene kan van ieder land wat hij bezocht naar de andere te reizen.

In al die maanden had hij geweldige mensen ontmoet en hij droeg op de een of andere manier een stukje van iedere persoon bij zich. Ofwel in zijn gedachten, of in materiële vorm. In zijn derde maand had hij een meisje ontmoet op de Filipijnen. Het was op een strandfeest, hij stond naar de branding met lichtgevend plankton te kijken toen zij bij hem kwam staan en zo raakten ze aan de praat.

Ze kwam er niet vandaan, maar woonde in Thailand. Het klikte zo goed, dat ze besloten om samen door te reizen en Sjoerd zijn reis samen af te maken. Dit betekende dat ze de komende twee en een halve maand samen door gingen brengen.

Van daar naar hier

Wanneer hij terug was gekomen van deze reis was Sjoerd niet meer degene die hij was voordat de reis begon. Dit had ik natuurlijk ook niet verwacht, maar de ontmoeting met Mai had hem helemaal veranderd, van binnen en buiten.

Wat bleek? Hij was helemaal tot over zijn oren verliefd op haar. Helaas had hij (nog) niet de mogelijkheid om haar op te zoeken. Als alternatief begonnen ze elkaar cadeautjes te sturen. Een groot pakket versturen voor bijvoorbeeld een fotolijst, schilderij of andere spullen werd dan ook geïntegreerd in de vaste routine van Sjoerd.

Als ik nu naar Sjoerd kijk dan zie ik een gelukkig mens. Het duurt niet lang meer voordat hij weer naar Thailand kan gaan om Mai te bezoeken. Wellicht gaat hij er wel heen verhuizen. Het zou zo maar eens kunnen!

spot_img