Larga vida españa of lang leve Spanje!

De stad vol sfeer, met een levendige cultuur en een stad waar je nooit uitgekeken raakt. En een stad dat nooit verveeld. Ja we hebben het over Barcelona. Spanje is in bezit van vele mooie en levendige steden. Maar Barcelona spant toch wel de kroon. In deze stad kom je meer Nederlanders tegen dan wanneer je door Amsterdam loopt en toch kan je ultiem genieten van de Spaanse invloeden. Want het is, en blijft toch, een Spaanse stad. Even terug trekken en een paar dagen vol genieten van Sangria en tapas. Maar buiten lekker eten en drinken. Wat kan je nog meer doen in deze mooie en levendige stad?

Park Güell voor de echte architectuur liefhebbers.

Iedereen die iets heeft met kunst of architectuur moet hier geweest zijn. Een bezoekje mag dan ook zeker niet uitgesloten worden aan Park Güell. In dit park kan je genieten van vele kunstwerken van kunstenaar Gaudi. En nee, je raakt hier absoluut niet oververhit wanneer je hier tijdens een warme zomerse dag loopt. Het park staat vol met palmen, pijnboombossen en andere bomen. Deze zorgen voor genoeg verkoeling wanneer jij je een weg waant door dit mooie park. Je zal verliefd worden op de mooie mozaïeken kunstwerken die hier te vinden zijn.

Niet voor eeuwig in de steigers.

Het staat er bekend om dat het al jaren in de steigers staat. En dat is ook zeker waar, maar het is de bedoeling dat het niet altijd in de steigers staat. We hebben het over de bijzonder mooie kathedraal  de Sagrada Família. Weer een prachtig ontwerp van de kunstenaar Gaudi. Nou bestaat de helft van Barcelona uit kunstwerken van Gaudi. Maar een bezoekje aan deze prachtige kathedraal kan niet uitgesloten worden. De eerste steen werd namelijk gelegd in 1882. Koop wel je kaartjes online, zo kan je de gigantische rij overslaan en aansluiten in een iets kortere rij.

De magische fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc.

Wil jij een avond kleurrijk afsluiten? Ga dan naar deze fontein. In de avond wordt deze prachtige fontein verlicht door vele kleuren. Het is adembenemend, je wordt er stil van en je zal het ook nooit vergeten. De fontein is ontworpen om te laten zien hoeveel indruk gefilterd licht op ons kan maken in het donker. En het is geslaagd. Het maakt zeker veel indruk.

Wanneer staat jouw stedentrip Barcelona op de planning? Er is genoeg te zien en genoeg te bezoeken. En eigenlijk is een stedentrip niet genoeg om al het moois te bewonderen.

spot_img