Leven met wat minder geld

Als je een goede baan hebt, een mooi huisje en een mooie auto hebt, heb je natuurlijk niks te klagen. Maar niet voor iedereen is dit zo vanzelfsprekend. Als je je baan bent kwijtgeraakt kan het echt heel erg moeilijk zijn om weer een nieuwe baan te vinden. Zeker als je al wat op leeftijd bent willen je ze vaak niet meer hebben. Toch moet je altijd je best doen om weer aan het werk te gaan! Maar in de periode dat dat nog niet lukt is het van belang om goed op je geld te letten. Er zijn een aantal gemakkelijke manieren om dit goed aan te pakken.

Een auto leasen

Een auto is een echte geldwolf. Het most benzine, belasting en onderhoud. Als je er veel in rijdt kunnen de benzine kosten per maand wel oplopen tot €200! Het kan natuurlijk best heftig zijn om gelijk je auto helemaal weg te doen. Dit is dan ook helemaal niet nodig. Er zijn twee opties waar je voor kunt gaan om geld te besparen met je auto. Je kunt de auto die je nu hebt verkopen en kiezen voor een tweedehandsauto. Vaak houd je dan aardig wat geld over van je verkochte auto en heb je alsnog een goede auto waar je in kunt rijden. Je kan ook kiezen om een auto te leasen. Een shortlease auto kan erg voordelig en handig zijn. Als je een auto leaset krijg je gewoon een gloednieuwe auto en betaal je per maand een bepaald bedrag aan de auto. Zo hoef je niet gelijk super veel geld te betalen voor een auto maar kan je gewoon een klein bedrag per maand betalen.

Kringlopen

Een andere manier om heel wat geld te besparen is om naar de kringloop te gaan. Heb je een nieuwe bank nodig? Kijk eerst even bij de kringloop in de buurt. Dit geldt ook voor stoelen, tafels, lampen en schilderijen. Soms kan je hele mooie pareltjes vinden tussen de spullen. Ook voor kleding, tassen en schoenen kan je goed terecht bij de kringloop. Dus door af en toe eens bij de kringloop langs te gaan kan je aardig wat geld besparen

Boodschappen

Ook in de boodschappen kan je letten op je geld. Er zijn veel verschillende supermarkten in Nederland met ook heel veel verschillende prijzen. Lidl en Aldi staan bekend als een van de goedkoopste supermarkten. Kijk dan dus ook is wat vaker bij deze supermarkten dan bij de gebruikelijke supermarkt waar jij boodschappen doet.

spot_img