Het verschil tussen vroeger en nu

Vroeger lazen mensen nog de krant om te kijken wat er allemaal gebeurde in Nederland. Nu kijkt iedereen even op zijn mobiel of laptop wat voor nieuws er allemaal in de wereld is gebeurd. Vroeger keken de mensen naar buiten om te kijken wat voor het was. Nu zoeken we dat wederom op onze mobiel op. Niet altijd even betrouwbaar, maar wel lekker makkelijk. Het verschil tussen nu en vroeger is erg groot. Opa’s en oma’s van nu staan er helemaal van te kijken als ze hun kleinkind weer met dat mobiele telefoontje zien spelen. “Vroeger speelden ze nog gewoon met poppen en blokken” zeggen ze dan. Maar is het wel zo goed om alleen nog maar met je mobiele telefoon in je hand te zitten?

Waar het allemaal begon

Een van de eerste mobiele telefoons waren de klap mobieltjes. Hiermee kon je alleen iemand bellen en op sommige kon je ook nog sms’en. Dit was al een hele ontwikkeling in Nederland. Want als je toen zo’n klapmobieltje had was je helemaal stoer natuurlijk! Toen in de verdere ontwikkelingen ontstonden er BlackBerry ‘s en Nokia smartphone. Dit waren de wat luxere mobiele telefoons in die tijd. Hierop kon je zelfs muziek luisteren en had je een echt touchscreen toetsenbord i.p.v. voelbare knopjes. Dit was een hele verandering voor de mensheid aangezien het best een hele andere stap is die andere vaardigheden vereist.

De nieuwste gadgets

Tegenwoordig zijn we heel wat andere elektronica gewend. Van earpods tot tablets. Earpods zijn de nieuwste soort oortjes. Dit zijn draadloze oortjes die werken via bluetooth. Deze zijn op de markt gebracht via Apple. Apple wil hier de mensen mee bereiken die niet tegen de draadjes van normale oordopjes kunnen. Tablets zijn eigenlijk een verkleinde versie van een laptop. Je kunt het zien als een verkleinde laptop of als een hele grote mobiel. Op tablets zitten dezelfde functies als op een mobiel of laptop en je kunt er zelfs nog een apart draadloos toetsenbord bij kopen zodat het typen wat gemakkelijker wordt. Een hype van nu is de plasma smart tv. Plasma betekent een heel groot, dun beeldscherm. Dit geeft het effect van een bioscoopzaal en ook het geluid kun je vergelijken met een bioscoopzaal. Daarnaast kan je er ook verschillende apps op downloaden waarmee je bijvoorbeeld YouTube filmpjes kunt bekijken, videoland en netflix op kunt bekijken en muziek mee kunt afspelen. Zoals je kunt zien is de technologie er dus erg op vooruit gegaan in Nederland. Wat zal dat brengen voor de toekomst….

spot_img