Mos tegen gaan op je gazon

Als je last hebt van mos op je gazon, dan wil je dit natuurlijk het liefste meteen verwijderen. Gelukkig zijn er meerdere manieren die je kunt gebruiken om mos te verwijderen op het gazon. In deze tekst vindt je de juiste tips die jij kunt gebruiken bij het verwijderen van het mos. 

 

Manieren om mos te bestrijden

Er zijn meerdere manieren voor mos bestrijden. Om het mos het beste te bestrijden, heb je de mogelijkheid om het gazon te beluchten. Dit helpt erg goed omdat frisse lucht door het gazon heen komt. Hierdoor blijft er minder voor in het gazon zitten waardoor je minder kans hebt op mos. Mos groeit vaak op vochtige en donkere locaties. Dit kan ervoor zorgen dat je veel te maken krijgt met mos. Er zijn nog een aantal manieren die jij kunt gebruiken voor het verwijderen van mos. Zo heb je de mogelijkheid om te verticuteren, bemesten of bij een zure grond kalk te gebruiken. Deze opties zijn erg permanent, dus geschikt voor hardnekkig mos. Als je voor de eerste keer last hebt van mos, kun je ook nog ijzersulfaat proberen. Let wel op, dit kan minder effectief zijn dan de bovenstaande opties.  

 

Hoe ontstaat het mos

 

Mos houdt erg van donkere en vochtige locaties. Doordat mos van donkere en vochtige locaties houdt, kun je mos in iedere tuin spotten. Als het mos deze voeding krijgt, kan het mos extreem snel groeien. Dit gaat wel drie keer zo snel als bij gras. Ook onder struiken en planten kun je vaak mos zien zitten. Dit komt doordat de plant of struik genoeg schaduw geeft, waardoor het mos zich kan volgroeien. Om te voorkomen dat het mos onder de struiken groeit, heb je de mogelijkheid om het gras meer voedingsstoffen te geven of te bemesten. 

 

 

Emelten

Emelten, ook wel bekend als langpotige muggen, zijn erg vervelend als ze constant in je woning zitten. In de tuin kun je de Emelten natuurlijk nog wel aanvaarden, maar in huis kan dit net een stap te ver zijn. Wanneer je veel last hebt van Emelten, heb je de mogelijkheid om de Emelten tegen te gaan. De manier om emelten tegen te gaan, is door het eerst of tweede stadium van de larven aaltjes uit te zetten. Doordat je dit toevoegt, zal dit er voor zorgen dat jij geen last meer hebt van elementen. Als de larven in stadium drie of vier zitten, heeft het geen zin meer. Daarom kun je het beste tijdens stadium een of twee aaltjes uitzetten. dit kun je gemakkelijk doen met een bodemtemperatuur van hoger dan 10 graden celsius. 

 

spot_img