Nieuw jaar, nieuw appartement

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en allerlei nieuwe mogelijkheden. Veel mensen zoeken nieuwe uitdagingen en kansen. Gooi dus het roer helemaal om en ga verhuizen! Ook kan je ervoor kiezen om in 2019 voor het eerst op jezelf te gaan of samen te gaan wonen. De periode voor en tijdens de lente is de populairste periode dat mensen gaan verhuizen. In de zomer ben je dan helemaal gesetteld in je nieuwe paradijsje. Dit artikel richt zich vooral op appartementen, aangezien deze het meest betaalbaar zijn als je voor het eerst op zoek gaat naar een woning. Neem de onderstaande tips goed in je op om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bescherm je spullen goed

Bij veel appartementen moet je vaak een paar trappen oplopen voordat je bij de desbetreffende woning bent. Niet iedereen heeft namelijk de luxe van een lift in het complex. Bij het sjouwen van zware dozen kun je struikelen of vallen. Ook tijdens de rit van het ouderlijk huis naar de nieuwe woning kan er van alles gebeuren. Het is daarom dus belangrijk dat je de spullen goed beschermt tegen de verhuizing. Vul bijvoorbeeld open plekjes in een verhuisdoos op met vulmateriaal en gebruik ook noppenfolie. Zo weet je zeker dat er niets beschadigd raakt. Sluit alle dozen goed en zorgt ervoor dat de zwaardere spullen onderin de doos staan. Je kunt ook de dozen apart markeren waarin breekbare spullen zitten.

Meten is weten

Het is belangrijk dat sommige dozen of spullen goed opgemeten en gewogen worden. Hierdoor weet je of je iets kunt tillen of niet. Ook is het goed om te weten of de bank of het bed door de deur past. Is alles gecheckt? Dan kun je gaan kiezen wat je gaat sjouwen en wat je gaat verplaatsen met een verhuislift. Je kunt heel eenvoudig een verhuislift huren. Deze liften kunnen tot verschillende hoogtes reiken, waardoor er sowieso een lift bij jouw woning komt. Je kunt verschillende types huren, zoals een verhuislift op een bestelwagen of een verhuislift op aanhanger. Dit hangt af van de wensen en hoogtes. Het fijne hiervan is dat je al jouw zware spullen onbeschadigd en eenvoudig boven krijgt.

Organiseren

Om onnodige chaos en stress te voorkomen is een goede planning en organisatie cruciaal. Begin tijdig met het inpakken van dozen en zorg dat er op de dozen staat in welke ruimte de inhoud hoort. Ook makkelijk is om te werken via een checklist. Zo kun je bijvoorbeeld gelijk de slaapkamerspullen op de slaapkamer plaatsen, zodat die gelijk op de juiste plek staan. Je kunt ook de dozen nummeren of kleurtjes geven. Probeer de dozen niet te zwaar te maken. Dit kan irritaties opwekken bij iedereen die meehelpt sjouwen.

spot_img