Een wakeboard voor watersportplezier aankomende zomer

De winter is pas net begonnen, maar velen van ons zullen alweer uitkijken naar de warmere temperaturen die eraan komen. Dat worden ook weer de tijden dat we lekker het water op kunnen om te gaan genieten van allerlei soorten watersport. Eén van de zaken die je kunt doen is lekker aan de gang gaan met je wakeboard. Met een wakeboard kun je achter een speedboot allerlei tricks doen door de hekgolf die de speedboot trekt. Daarnaast is het zo dat je steeds meer de zogenaamde wakeboard parken. Dit is een kabelbaan waarbij je voortgetrokken wordt en via bijvoorbeeld schansen je tricks kunt doen. In dit blog vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een wakeboard.

Het aanschaffen van een wakeboard

Er kunnen behoorlijke verschillen zitten in de boards. Dit komt doordat het voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, namelijk achter een speedboot en in parken. En daarnaast zit er natuurlijk een behoorlijk niveau verschil tussen de verschillende wakeboarders. Zo is een board voor een beginner heel anders dan de echte gevorderde. Een board voor beginners is namelijk veel flexibeler. Door de flexibiliteit is het board veel makkelijker te beheersen en te besturen als het ware. Ook voor de parken is het handiger om een flexibeler board te nemen. De gevorderden wil graag een stijver board. Dat heeft als reden dat je daarmee veel meer feeling met het board hebt. En deze feeling zorgt er weer voor dat je veel nauwkeuriger je tricks kunt uitvoeren. En bij de echte professional kan dit het verschil tussen winst en verlies maken. Het niveau ligt namelijk inmiddels behoorlijk hoog waardoor de laatste details steeds meer een belangrijke rol gaan spelen.

De bindingen voor je wakeboard

Naast het board zelf spelen de bindingen een belangrijke rol. Het wordt zegt het al dat is hetgeen je voeten met het board verbind. Ook hierin is voornamelijk het verschil of je gevorderd bent of beginner. De beginner kiest namelijk voor een meer allround binding. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je vaak met meer schoenmaten erin past en je dus met meerdere personen van het zelfde board gebruik kunt maken. De gevorderden kiest vaak voor schoenen die aan het board bevestigd zitten met veters die je strak kunt aansnoeren. Zodoende heb je ook weer maximaal feeling met het board en kun je nauwkeuriger je tricks uitvoeren.

spot_img