Schoudertassen alleen voor vrouwen? Gerry weet beter

Vrouwen en tassen is een combinatie die menig man niet 100% begrijpt. Waarom hebben vrouwen zo enorm veel tassen? Waarom zijn sommige van die tassen zo enorm groot, of juist minuscuul klein? En hoezo mag een man nooit in de tas van een vrouw kijken? Allemaal vragen die door de meeste mannenhoofden hebben rondgespookt. Wat ik denk: vrouwen doen hartstikke overdreven als het gaat om tassen. Ze hebben er honderden, terwijl 1 goede tas ook voldoende kan zijn. In deze blog leg ik je uit waarom mannen ook schoudertassen zouden moeten hebben, en waarom het niet alleen besteed is voor de vrouwen.

Praktisch

Vrouwen kopen schoudertassen vanuit de overtuiging dat het ‘hun look helemaal afmaakt’. Ze stoppen de tassen helemaal vol met zakdoekjes, make-up, hun portemonnee, een borstel, een tweede panty, nog meer make-up, kauwgom en ga zo maar door. Om eerlijk te zijn: ik vind het knap hoe ze dat doen. Maar naast dat ze hun hele inboedel in zo’n tas kwijt kunnen, is het uiterlijk van de tas ook belangrijk. Voor mannen maakt dat niet zo uit, als de tas maar praktisch is toch? Nee dus. Als man zijnde verdien je ook een stijlvolle schoudertas. Dus waag het niet met zo’n canvas schoudertas aan te komen, of een van afgeraffeld leer. We verdienen beter. Echt waar.

Gezondheidsvoordelen

Als man die regelmatig sport, vind ik houding erg belangrijk. Ik weet hoe snel mijn rug, schouders en nek beschadigt kunnen raken door een verkeerde beweging. De tassen die je draagt zijn daar ook een aspect van. Veel vrouwen lopen met loodzware handtassen die hun hele rug uit proportie trekt. Daarom is het belangrijk om de schoudertassen verstandig te gebruiken. Draag hem niet langer dan een uur over één schouder, maar wissel regelmatig af. Zorg er ook voor dat je tas niet te zwaar is. Ga bij jezelf na: heb ik al die spullen écht nodig? Of zeul ik alles mee om uiteindelijk alleen maar een tandenstoker te gebruiken die onderaan je tas ligt?

Waar koop je ze?

Schoudertassen shoppen is niet een hele moeilijke klus. Online zijn er genoeg shops te vinden, maar in de grote winkelstraat zijn er vast genoeg ook te vinden. Nog een laatste tip; ga je jouw schoudertas ook zakelijk gebruiken? Dan is het handig om even na te gaan welke kleur schoenen je normaal draagt, en ervoor zorgen dat dit overeenkomt met de kleur van je tas. Een bruine schoudertas met zwarte schoenen is namelijk een echte mode misdaad.

spot_img