Schrijfmap om al je briljante ideeën vast te leggen

Een schrijfmap is natuurlijk op zich niet zo een heel bijzonder product. Het is al tijden op de markt en vrijwel onveranderd. Toch is een notitieboek een bijzonder iets. Het gaat namelijk er niet om wat de schrijfmap precies kan maar meer om wat jij met de schrijfmap kan doen, namelijk jouw ideeën vastleggen. Het is wetenschappelijk bewezen dat er elke dag zeker een paar goede ideeën jouw gedachtes passeren. Vaak ben je deze een paar minuten later weer kwijt. Zonde, toch? Met een notitieboek kun je deze ideeën meteen opschrijven zodat je deze nooit meer kan vergeten. Lees in deze blog hoe je deze ideeën tot werkelijkheid kan brengen met deze notitieboekjes.

Schrijfmap gebruiken om ideeën te verwezenlijken

Zoals eerder gezegd zijn er in de gedachten meer dan genoeg ideeën om op te schrijven in een schrijfmap. Wanneer een dergelijk goed idee de gedachtes passeert is het belangrijk om zo snel mogelijk dit op te schrijven. Op deze manier vergeet je geen belangrijke details. Tijdens het opschrijven in de schrijfmap zal je merken dat de ideeën in veel gevallen een gebrek aan realiteit hebben. Het is vaak niet mogelijk om het letterlijke idee te verwezenlijken. Als je het idee hebt opgeschreven heb je eigenlijk de ‘wat’ vraag beantwoord. Het gaat nu om de ‘hoe’ vraag. Hoe ga je dit verwezenlijken. Hier ga je in op de concretisering van het onderwerp. In de schrijfmap zet je dus concrete voorwaarden waaraan moet voldaan worden om jouw idee tot een werkelijkheid te brengen. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan en hier zal dus zeker tijd in zitten. Doe dit dan ook alleen met de ideeën waar de meeste potentie vanuit gaan.

Van idee naar werkelijkheid: hoe doe je dit?

Wanneer je met je schrijfmap alles hebt uitgekristalliseerd is het belangrijk om te kijken naar de praktijk. Denk dan aan of dit idee al bestaat of als er verwante alternatieven zijn hoe dit werkt. Je kunt dus zelf jouw unique selling points bepalen als je hiernaar kijkt. Waarom zou iemand kiezen voor jouw product/dienst in plaats van de bestaande alternatieven. Als je dit goed hebt uitgezocht kun zelfs overwegen om dit idee te verkopen. Ook kun je zelf aan de slag met dit idee gaan. Dit kun je dan goed doen door bijvoorbeeld een eigen bedrijf te beginnen. Een goede schrijfmap kan jou dus zeker goed helpen bij het verwezenlijken van je droom!

spot_img