Tips voor een veiligere buurt

De laatste tijd zie ik steeds meer vervelende berichten tegenkomen, dat er vernielingen of inbraken worden gepleegd in verschillende woonwijken. Zo worden er scooters beklad, schuttingen vernield en zijn vandalen nog flink bezig geweest. Voor de mensen die hier de dupe van zijn is dit natuurlijk erg vervelend. Ook voor de wijk zijn dit nare gebeurtenissen, omdat de veiligheid van de buurt weg lijkt te gaan. Om deze buurt nu veilig, of misschien wel veiliger te maken, heb ik een aantal tips voor jullie!

Over welke middelen beschik je al in de wijk?

Om een eerste stap te zetten naar een veiligere buurt, is het van belang om te kijken naar de middelen die er al zijn. Wat wordt er nu en dan gedaan, om op deze manier de wijk een stuk veiliger te maken. Zo kan het zijn dat mensen elkaar al op de hoogte houden bij verdachte situaties, maar kan het ook zomaar zijn dat er zich al camerabeveiliging bevindt in de wijk!

Schaf camerabeveiliging aan

Wanneer je de wijk wilt beveiligen en ervoor wilt zorgen dat je altijd kunt zien wat er speelt, is camerabeveiliging een zeer goede optie. Met camerabeveiliging leg je alle gebeurtenissen vast, waardoor je ook verdachte situaties kunt vastleggen. Wanneer er in de wijk ook camerabeveiliging wordt toegepast bij de individuele woningen, heb je ook de mogelijkheid om eventuele daders op te sporen!

Bescherm jezelf, maar ook anderen!

Zo zorgt camerabeveiliging alvast voor de eerste stappen naar een veiligere wijk en omgeving. Wanneer je beveiligingscamera’s richt op je eigen woning, bescherm je jouw woning tegen ongewenst bezoek en probeer je om onbevoegden geen kans te geven. Bovendien kan je ervoor kiezen om camerabeveiliging te plaatsen, die vervolgens een zicht hebben op de gehele straat. Zo beschik je over beelden wanneer er zich verdachte situaties afspelen, maar kun je ook achter de richting komen waar eventuele daders van woninginbraken naar toe zijn gevlucht!

Een WhatsApp-Buurtpreventie

Nu is camerabeveiliging één mogelijkheid om de wijk extra te beveiligen, maar zijn er nog veel meer middelen en acties die in te zetten zijn ter preventie. Een goede, en tevens ook een gratis oplossing, is een WhatsApp-buurtpreventie. Door van iedere woning een contactpersoon toe te voegen in de WhatsApp-groep, kun je elkaar op de hoogte houden van eventuele verdachte situaties. Iedereen uit de wijk zal alert(er) zijn op zijn of haar eigendommen, waardoor inbrekers of vandalen niet gemakkelijk hun slag kunnen slaan!

Hopelijk heb je nu alvast wat inspiratie opgedaan, zodat ook jouw wijk een stuk veiliger zal zijn. Succes met de tips!

spot_img