Veilig en vol goede moed het nieuwe jaar in!

De kerstdagen zijn (eindelijk) voorbij en we kijken met z’n allen uit naar het nieuwe jaar. Zoals je misschien gezien hebt, ben ik recentelijk deze blog begonnen. Het leek me daarom een goed moment om precies voor het nieuwe jaar nog een blogpost eruit te gooien. Aangezien vrijwel iedere Nederlander goede voornemens aan het opstellen is voor 2019, besloot ik er eentje te bespreken die naar mijn mening op ieders lijstje mag staan. Ik heb het over veiligheid. Dat geldt zowel voor veiligheid in het algemeen als veiligheid op de werkvloer. Het nieuwe jaar zal goed beginnen met deze belangrijke boodschap in gedachten!

(on)veiligheid

Zelf kom ik oorspronkelijk uit een lange lijn harde werkers. Mijn vader zat in de transport en mijn grootvader was werkzaam in de bouw. In hun vrije tijd liepen beide mannen maar al te graag op het land. Uiteraard ben ik hun voorbeeld gevolgd en ben ik ook hard aan het werk gegaan. Dat ging allemaal aardig totdat ik betrokken raakte bij een ongeval op werk. In het magazijn was ik met de heftruck allerlei goederen aan het verplaatsen. Een pallet was niet goed volgestapeld en ingepakt. Voordat ik het doorhad, lag de veel te zware pallet bovenop de heftruck (en dus op mij). De onveiligheid op de werkvloer is in Nederland gelukkig niet erg groot, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Veilig werken met pallets

Bovendien is het voor werkgevers niet moeilijk om voor wat extra veiligheid te zorgen voor de werknemers. Na mijn ongeval op werk, heeft mijn werkgever zich verdiept in de mogelijkheden om pallets veiliger te maken. Hij kwam uiteindelijk uit bij palletranden. Door middel van palletranden kun je eenvoudig een pallet ombouwen tot een zeer robuuste en stevige palletkist. Dankzij zo’n simpele toevoeging van palletranden voorkom je dus eenvoudig meer gelijksoortige ongevallen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor pallets. Voor allerlei beroepen en werkzaamheden zijn er manieren om het werk net even iets veiliger te maken.

Knallend 2019 inluiden

Dus werk jij in een magazijn en wil je meer veiligheid? Juist! Palletranden zijn de oplossing. Ten slotte wil ik nog even een tel de aandacht vragen voor de jaarwisseling. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook machtig mooi om van tijd tot tijd wat afsteken. Ik vraag alleen even of jullie allen dit veilig willen doen. Met een doorzichtige vuurwerkbril en de bijgeleverde afsteek middelen zijn al genoeg om het voorzichtig te doen. Dan kun je knallend 2019 inluiden!

spot_img