Wat je moet weten over alarmsystemen en beveiligingscamera’s

Gelukkig leven we in een land met een laag criminaliteitspercentage. Dat betekent niet dat het overal even veilig is en moeten er ook in Nederland gewoon op veel plekken maatregelen genomen worden om jezelf te beschermen. Van mei 2020 tot juli 2020 was er een grote piek te zien met misdrijven. Tijdens de tweede lockdown van de pandemie in oktober 2020 was er een flinke daling te zien. Waarschijnlijk omdat mensen toen meer gingen thuiswerken. Na de lockdown steeg het aantal woninginbraken weer. In dit artikel lees je over alarmsystemen en waarom het slim is om het in je huis te installeren.

Waarom het slim is om een alarmsysteem aan te schaffen

Het is mooi dat relatief gezien er een daling is van woninginbraken. Toch krijgt de politie per dag 193 meldingen binnen van woninginbraak. Eigenlijk is dat nog steeds veel te veel. Wat is daar tegen te doen. Je kunt zelf inbraakpreventies treffen door veiligheidstips op te volgen en daarnaast een alarmsysteem laten installeren om je huis, of bedrijf, optimaal te laten beveiligen. Een compleet alarmsysteem huis gaat veel verder dan alleen inbraken tegen gaan. Laat je dan ook goed informeren welke verschillende alarmsystemen er zijn. Je wilt niet met een half functionerend alarmsysteem zitten.

Wat zijn de voordelen van een draadloos alarmsysteem?

Een goed alarmsysteem is draadloos en werkt op afstand. Een groot voordeel van draadloos is dat de kosten van installatie een stuk lager liggen. Dat komt omdat een alarmsysteem met draad veel langer nodig heeft om te installeren. Alle componenten van een draadloos alarmsysteem worden op één plek geïnstalleerd en kunnen zo makkelijk ook weer zonder problemen verplaatst worden. Tot slot is een groot voordeel van een draadloos alarmsysteem dat je geen storingen meer hebt. Dat komt omdat voor draadloze alarmsystemen de laatste technologieën worden gebruikt. 

Overweeg naast een alarmsysteem ook bewakingscamera's 

Een draadloos alarmsysteem is een goede start om je op weg te helpen om je huis of bedrijf goed te beveiligen. Maar ook wel eens aan een arlo beveiligingscamera gedacht? Zodra je deze installeert op je terrein of huis zie en hoor je alles wat er gebeurt. Je kunt de beelden heel makkelijk volgen via je smartphone of computer in hoge resolutie kwaliteit. Is het donker, dan biedt deze speciale beveiligingscamera ook beelden in nachtzicht en in kleur. Alsof dat nog niet genoeg is kunnen deze beveiligingscamera’s mensen, dieren en voertuigen onderscheiden. Zelfs als je op vakantie bent is het mogelijk om te weten wat er allemaal in en rondom je huis plaatsvindt.

spot_img