Werklaarzen voor behagelijk werken in de winter

Als je in de bouw werkt dan is kleding een belangrijk aspect. Hierin zijn de schoenen ook weer een belangrijk element. Deze zijn belangrijk omdat ze een belangrijke rol spelen in de veiligheid. Je kunt namelijk in wat scherps trappen. Ook kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld iets zwaars op je voeten valt. Als je buiten werkt dan is het ook belangrijk dat je voeten warm blijven. Je ziet hierom steeds vaker de zogenaamde werklaarzen. Ook hier zijn vaak de eerder genoemde veiligheidsaspecten geregeld, maar ze hebben als extra voordeel dat je voeten er veel warmer in blijven en nu in de winter is dat niet onbelangrijk. Lees er daarom meer over in dit blog.

De veiligheidsniveau’s bij de werklaarzen

Je ziet bij de werkschoenen en bij de werklaarzen dat de mate van veiligheid wordt aangeduid in een bepaalde certificering. Dat is niet voor niets, want bij bepaalde beroepen of werkgevers is het verplicht om schoenen te dragen van een bepaalde certificering. De meest voorkomende certificering is de S3 certificering. Dit houdt in dat de werklaarzen een verstevigde zool hebben. Hierdoor zijn je voeten beschermd tegen scherpe voorwerpen waar je in zou kunnen trappen. Daarnaast heeft een schoen of laars met S3 certificering een verstevigde neus. Dit om ervoor te zorgen dat je voeten beschermd zijn als je er een zwaar voorwerp op laat vallen of als iemand anders die erop laat vallen. Wat je bij een S3 certificering ook weet is dat de schoenen of laarzen waterdicht zijn. Werk je dus buiten dan is dit dus geen overbodige luxe. Bij laarzen is het dus zo dat bij een verstevigde neus en zool automatisch de S3 certificering van toepassing is. Als dit niet nodig is dan kun je beter kijken naar een andere schoen of laars met een andere certificering, want het spreekt voor zich dat hoe meer van deze aspecten erop zitten hoe duurder de schoen is.

Een goed merk werklaarzen

Als je gaat kijken naar goede kwaliteit werklaarzen dan zul je ongetwijfeld terecht komen bij het merk sixton. Sixton is een werkkleding merk dat zich heeft gefocussed op de werkschoen en ook de werklaarzen. Naast dat ze een groot deel van de markt hebben onderscheiden ze zich door de kwaliteit die ze leveren. Er is veel geld en aandacht voor innovatie en dat zie je af aan de kwaliteit. En als professional is dat geen overbodige luxe.

spot_img