Een totale slaapkamer make-over

Vaak geven we veel geld uit aan accessoires voor in de woonkamer, keuken of badkamer. Deze ruimtes zijn vaak de pronkstukken van de woning. Aan de slaapkamer wordt vaak weinig tot geen aandacht gegeven. En dit is zonde! De slaapkamer is juist de plek waar je tot rust kan komen en je even terug kan trekken. Genoeg redenen dus om deze ruimte dus goed aan te pakken. Een paar kleine, simpele dingetjes kunnen al een heel ander beeld geven. Het allerbelangrijkste is dat je de slaapkamer rustig houdt, dit bevordert de nachtrust.

Muren

Een ander kleurtje op de muren of een ander patroonbehang kan al een hele nieuwe sfeer creëren in de slaapkamer. Een kleurbehang geeft een warme en knusse sfeer. Een printje in het behang geeft de ruimte weer pit. Populaire behangkeuzes voor in de slaapkamer zijn bijvoorbeeld: bloemenprintjes, lichtblauwe patroontjes of pastelkleuren. Je kunt ervoor kiezen om schilderijtjes aan de muur te hangen om de ruimte op te leuken. Mix en match en hang de schilderijtjes los van elkaar op. Dit geeft een speels effect. Je kunt ruimte creëren door je tv op te hangen in plaats van op een meubel te plaatsen. Door middel van een TV beugel kun je de tv ophangen. Hierbij kun je kiezen uit bijvoorbeeld een draaibare beugel of een platte beugel.

Hoofdbord

Wat ook een heel ander beeld geeft, is een nieuw hoofbord voor bij het bed. Je kunt er eentje kopen óf zelf maken! Een makkelijke variant is een hoofbord van steigerhout. Dit geeft een stoere uitstraling. Je kunt dit eenvoudig zelf maken door een paar planken aan elkaar te timmeren met dezelfde lengte. Voor een meer romantische sfeer kies je voor een stoffen exemplaar. Dit kun je zelf maken met verschillende materialen als een gaatjesboord, linnen stof, naald en draad en knopen. Kies voor een oudroze of nude kleur voor een rustig gevoel. Toch niet zo creatief? Meerdere woningketen verkopen hoofdborden, waardoor er altijd wel iets bij zit voor jouw stijl.

Kledingrek

Zeg gedag tegen je oude kleding kast! Steeds meer verruilen we onze kledingkast voor kledingrekken. Dit bespaart ruimte én kreukels. Dingen die je er niet kunt opbergen kun je bijvoorbeeld op een plank erboven of in boxen plaatsen. Koop een paar mooie hangers erbij voor je mooiste kledingstukken. Je kunt er ook voor kiezen om een lange tak op te hangen aan het plafond door middel van staal of visdraad. Hieraan kun je kledinghangers hangen. Deze Scandinavische trend is steeds populairder en geeft een enorm gaaf beeld. Het handige is ook dat je niks op de grond heb staan hiermee.

spot_img