What’s in my bag: reis editie

Zoals jullie weten vind ik het ontzettend leuk om op reis te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Ik krijg tegenwoordig steeds vaker van jullie de vraag wat er dan zoal in mijn tas zit. Want je weet het, de wereld verkennen doe je met niet meer dan één rugtas. Om deze vraag met een goed antwoord voor jullie te kunnen beantwoorden heb ik dit blog voor jullie opgesplitst in twee onderwerpen. De eerste is mijn rugtas voor een lange reis (langer dan één maand) en de tweede gaat over kortere reizen dan één maand. Benieuwd geworden wat er in mijn tas zit? Lees dan snel verder!

De inhoud van mijn tas op een korte reis

Korte reizen zijn voor iedereen verschillend. Voor mij bestaat de lengte van een ‘korte’ reis uit niet meer dan 30 dagen. Daarna vind ik het een ander verhaal en zal ik ook andere dingen mee moeten nemen. Laten we beginnen met de paklijst!

Om te beginnen vind ik het fijn om met bagage organizers te werken. Dit zorgt ervoor dat ik binnen no time al mijn spullen kan vinden die in mijn tas zitten. Ook zorg ik ervoor dat de belangrijkste dingen (visa, verzekeringspapieren, kopieën van mijn paspoort en het echte paspoort) binnen handbereik zijn. Dit heeft er in de afgelopen paar keren voor gezorgd dat ik op reis ben gegaan met, ja echt, een fanny pack. Hele fijne dingen hoor!

Verder zorg ik ervoor dat ik genoeg herenkleding bij me heb. Beter te veel dan te weinig. Ook goed arsenaal aan sokken heb ik altijd bij me. Zowel dikke als enkelsokken. De verhouding ligt een beetje aan waar ik precies heen ga, maar over het algemeen is die 50/50.

Tijdens de reis zelf draag ik graag een bodywarmer heren en een lange broek, tui en pet. Dit scheelt weer ruimte in de rugtas!

De inhoud van mijn tas op een langere reis

Kijk, er komt natuurlijk het een en ander overeen. Denk hierbij aan de papieren en kleding. Maar dingen die ik niet mee heb op een korte reis en wel op een lange zijn de volgende:

  • Tape en touw voor noodgevallen
  • EHBO setje inclusief een thermometer (niet met kwik maar een elektrische)
  • Norrit en ORS
  • USB stick
  • Verlengsnoer en een internationaal stopcontact

Als er nog wat ruimte over is in mijn rugtas, wil ik ook nog wel eens wat meer kleding meenemen. Ik vind het persoonlijk ontzettend relaxed om in een sarong te lopen. Ook heb ik een alarmslot bij me als ik veel ga reizen binnen in een land. Je weet maar nooit, straks word ik bestolen in mijn slaap. Een alarmslot verhindert dit!

spot_img