Youtube Trends

Iedereen bevind zich wel eens op YouTube. YouTube is een van de grootste platformen geworden ter wereld. Je kunt er letterlijk van alles vinden. vroeger werd het meer gebruikt om muziek op te luisteren, maar tegenwoordig is er letterlijk van alles te zijn. Ik ga het in deze blog hebben over de YouTube trends van de 21e eeuw.

Vlogs

Je ziet en hoort het woord steeds vaker, ‘ Vloggen’ , maar wat is het nou? Je kinderen zullen het vast wel eens hebben over enzoknol, Monica geuze of andere vloggers. Een vlogger is eigenlijk iemand die zijn of haar leven vastlegt op camera en het deelt op youtube bijvoorbeeld. Er is niks bijzonders aan, je kijkt gewoon letterlijk naar andermans leven. Je kunt op hun kanaal abboneren, dit betekent dat elke keer dat zij een nieuwe video plaasten , jij er een melding van krijgt. Zo mis je nooit wat en blijf je up to date. Als je vlogger bent met veel kijkers en abbonees , kun je hier bakken geld mee verdienen. Ik de k dat dit tegenwoordig ook de reden is dat zoveel mensen ineens willen gaan vloggen.

DIY filmpjes

DIY staat voor do it your own. In zulke filmpjes legt jouw favoriete youtuber uit hoe je iets zelf kunt doen of maken. Erg handig zijn zulke filmpjes. Het word je allemaal uitgelegd en daarna kun je het zelf proberen. Deze filmpjes zijn meer probleem oplossend, want het kan natuurlijk zijn dat er plots iets kapot gaat en je niet weet hoe je het zo snel mogelijk kunt maken zonder geld uit te geven! Zo’n filmpje kan je bijvoorbeeld leren iets te repareren met giethars, terwijl je niet eens wist dat je dit kon gebruiken om iets mee te repareren. Behalve repartie kunnen het ook cosmetica producten zijn. Bijvoorbeeld hoe je van een oogschaduw, lipgloss kunt maken. Of hoe je je eigen salontafel kunt oppimpen. YouTube is niet alleen leuk voor entertainment , maar het is vooral ook erg leerzaam.

 

Mukbangs

Mukbangs worden steeds meer en meer populair. Een mukbang is een filmpje die word opgenomen, waarin je ziet hoe de host aan het eten is. Sommige praten tijdens het eten, en sommige eten alleen maar. Er bestaan ook ASMR mukbang, waarbij je extreem gesmakt word in de microfoon. Hoe gek het ook klinkt, dit soort filmpjes worden heel vaak bekeken op YouTube, en vaak worden de mensen die dit soort filmpjes plaatsen gesponseerd door restaurants of andere ondernemingen met gratis eten voor hun ‘’ mukbang’’. Let op! Het bekijken van deze filmpjes gaat je ernstige honger geven.

spot_img