Zo krijg je de muizen uit je huis

Als je aan iemand vraagt: wat wil je niet in huis? Dan is het antwoord meestal: muizen. In principe zijn ze overal maar sommige huizen zijn wat aantrekkelijker voor muizen dan anderen. Dit heeft vooral te maken met de leeftijd van het huis en de ligging. Nieuwbouw huizen hebben relatief minder last van muizen dan huizen in een oudere staat. Vaak zie je dat huizen aan het spoor toch ook gevoeliger zijn voor ongedierte. En als het zover is, kan het een hele opgave zijn om er ook weer vanaf te komen! Want waar er één is, zijn er vaak meerdere en ze zijn helaas heel creatief in het vinden van manieren om in de keukenkastjes en achter het fornuis te komen. Hier wordt je kort verteld hoe je het beste van muizen af kan komen.

Gif

Je kunt overal wel gif kopen om te gebruiken voor het bestrijden van muizen. Dit gif is meestal niet het gif wat wordt gebruikt door professionele bedrijven. In de meeste gevallen gaat het over lokmiddel waar muizen op af komen en waar ze uiteindelijk dood aan zullen gaan. Wat het nadeel van dit gif is, is dat er ook heel veel muizen op af komen. Dus je doet er verstandig aan om ook gaten te dichten en voedsel te verbergen als je gif gaat gebruiken zodat je ook nog meer de kans verminderd om de muizen binnen te laten komen.

Muizenbestrijding Rotterdam

Muizen bestrijden is een enorme opgave waar je lang mee bezig bent als je besluit het probleem alleen aan te pakken. Daarom doe je er goed aan het uit handen te geven aan mensen die er verstand van hebben. Dit is een investering, maar je weet ook binnen de kortste tijd de oorzaak van het probleem, en het probleem wordt ook nog eens voor je verholpen waardoor je je in ieder geval voor een lange tijd geen zorgen hoeft te maken over muizen in je huis.

Vallen

Als je een echte dierenvriend bent dan is het altijd mogelijk om met vallen te werken, en dan natuurlijk de diervriendelijke vallen. Het is een stuk minder makkelijk om de muizen te vallen, zeker als er een groot aantal in je huis aanwezig is. Maar ze zijn absoluut niet nutteloos. Zeker in het begin is het een aanrader vallen te gebruiken, zo kan je ook inschatten of het werkt en of het muizenprobleem minder wordt. Als het niet werkt, weet je ook meteen of het nodig is om muizenbestrijding in te schakelen.

 

spot_img