Zorgeloos wonen door jouw place te claimen

Van tijd tot tijd ontvang ik berichtjes van een aantal lezers. Super leuk altijd! Inmiddels is me wel iets opgevallen. Veel e-mails en comments bevatten dezelfde vraag: hoe ik het toch voor elkaar heb gekregen om heerlijk zorgeloos in het leven te staan. Daaruit maak ik de volgende twee dingen op: 1). een groot aantal van jullie woont dus niet chill en, 2). zouden dit wel willen. Wie ben ik dan om niet wat handige tips en tricks te geven aan mijn trouwe volgers? Daarom staat vandaag “zorgeloos wonen” centraal. Ik vertel je hoe je eenvoudig jouw place kan claimen – en hoe je daarvan geniet!

Lijstje opmaken van huidige situatie

Je moet beginnen bij het begin. Hoe zou je jouw huidige situatie omschrijven? Waar ben je bijvoorbeeld blij mee en waarmee echt totaal niet? Wanneer je namelijk weet hoe de vork in de steel steekt, dan pas kun je stappen zetten. Dit is weliswaar lastig – ik weet er alles van. Zelf was ik ook niet altijd zo happy-go-lucky. Een paar jaar geleden zat ik in een totaal andere plek, zowel fysiek als mentaal. Omdat ik toen niet blij was met mijn situatie, besloot ik uiteindelijk het roer om te gooien. Ik ben verhuisd, heb geleerd mijn eigen plek te claimen en als laatste ben ik deze blog begonnen. Dus mijn eerste dikke tip voor jou: kijk eens kritisch naar jezelf en zet op papier hoe het met jouw situatie gesteld is.

Oplossingen zijn er – je moet ze alleen vinden

Heb je één grote oorzaak waarom je niet zorgeloos woont? Is er iets dat je weerhoudt om je eigen place te claimen? Doe er dan wat aan! Er is voor elke situatie en voor ieder probleem wel een oplossing te vinden. Het addertje in het gras is vaak dat je soms even op zoek moet gaan naar een geschikte oplossing voor jouw specifieke probleem. Zo woonde ik vroeger in een appartementencomplex waarbij de Vereniging van Eigenaren echt een hel was. Nu zit ik lekker op mijn plek en is alles omtrent het VvE Beheer Amsterdam lekker uitbesteedt aan een deskundige partij. Ik ga mijn handen niet meer branden aan het VvE Beheer Amsterdam en zo blij ik happy!

Wees niet bang om hulp te vragen

Ten slotte geef ik je misschien nog het belangrijkste advies dat ik je kan geven: zet je ego soms opzij. Ik weet dat het voor veel mensen erg moeilijk is om te vragen naar hulp van anderen. Dat is nergens voor nodig. Wees met andere woorden niet bang om om hulp te vragen! We zijn allemaal mens en we proberen gedurende ons leven het beste ervan te maken. Daarbij kan het voorkomen dat je soms even wat hulp van een ander nodig hebt. Om deze stap te zetten moet je waarschijnlijk wel je ego aan de kant zetten en ervoor open staan. Ik heb het ook gedaan – dus jij kan het zeker!

spot_img