Kaarsen van de beste kwaliteit voor extra sfeer

Bij het kopen van kaarsen wordt door veel mensen alleen op de prijs gelet. In veel gevallen blijkt dat later duurkoop te zijn, omdat de theelichten niet blijven branden of de stompkaars vreselijk lekt. Voor een prikje kun je goedkope kaarsen en theelichten kopen bij de bekende voordeelwinkels, maar die kunnen de sfeer flink verpesten, in plaats van verhogen.

Verschil in kwaliteit van kaarsen?

Zit er dan zoveel verschil in de kwaliteit van kaarsen? Jazeker! De grondstoffen die worden gebruikt verschillen per producent en het gebruik van de juiste ingrediënten zorgen voor een goed functionerende kaars. Daarbij is natuurlijk ook het productieproces bepalend voor een kwalitatief goede kaars. Het kaarsvet dient een bepaalde samenstelling te hebben om goed te kunnen branden in de lont en moet ook genoeg smelten voor de verbranding. Maar ook weer niet teveel, want dan loopt de kaars over en loopt het kaarsvet over de ondergrond. Tot slot kan ook de lont nog het verschil maken tussen een goed en slecht brandende kaars. Als de pit van slecht materiaal is gemaakt of niet goed in de kaars is gegoten kan de vlam niet goed branden en gaat de kaars snel uit. Dit laatste zie je vaak gebeuren bij goedkope theelichtjes.

Bolsius & Gouda Kaarsen

Bolsius is in Nederland en België het bekendste kaarsenmerk en dat is niet voor niks. De kaarsen zijn van hoge kwaliteit en worden verkocht tegen een aantrekkelijke prijs. Daarbij is het assortiment zeer uitgebreid en kun je voor elke gelegenheid en setting een mooie set kaarsen kopen. Bolsius kaarsen worden gemaakt van hoogwaardige paraffine en voorzien van degelijk functionerende lonten. De brandtijd is daardoor hoog en ze branden met een mooie vlam op, zonder roeten of walmen. Zeker bij de grote kaarsen is het wel zaak om deze te onderhouden. Knip de lont zo nodig een stukje af tot circa 0,75 cm en snijd het overtollige kaarsvet langs de rand weg. Hierdoor behoud je de optimale brandeigenschappen. Gouda kaarsen staan bovenaan de lijst van de beste kwaliteit. Deze worden met nog betere ingrediënten en nog meer zorg geproduceerd. De eisen in de nacontrole zijn maximaal en de pitten (lonten) hebben een uniek procedé, waardoor de verbranding optimaal is. De kaarsen van Gouda zijn daardoor ook iets duurder, maar dan heb je ook de allerbeste kwaliteit. In het Gouda assortiment zitten ook kaarsen die zijn gemaakt van stearine. Stearine zorgt voor een verbranding zonder reststoffen. Deze kaarsen zijn ideaal voor plekken waar uitzonderlijk veel kaarsen worden gebrand, zoals in restaurants rond de kerstdagen. En ze zijn ook perfect te gebruiken in huishoudens waar mensen allergisch zijn.

Kaarsen kopen

Kaarsen zijn op vele plekken te koop, zowel offline in supermarkten als online in webshops. De voordelen van een online shop is het grote assortiment, de lage prijs en dat ze aan de deur worden bezorgd. Een bekende kaarsenshop is VanKaarstotServet. Je kunt hier kaarsen kopen in heel veel variaties, van vele merken waaronder de populaire Bolsius kaarsen en kwalitatief superieure Gouda kaarsen. Naast het enorme assortiment kaarsen kun je bij VanKaarstotServet bovendien terecht voor een prachtige collectie tuindecoratie en overige woonaccessoires.

spot_img