3x Vakantie vieren in eigen land

Ben jij dit jaar zoals vele andere Nederlanders van plan om eens vakantie in eigen land te vieren, dan lees je hier drie tips om de mooiste plekken van ons land te ontdekken. Door het Coronavirus is ons leven op zijn kop gezet. We werken thuis, slaan familieverjaardagen over en hebben nog nooit zoveel gebruik gemaakt van videobellen. De vakantieplannen die we hadden zijn geannuleerd en een dagje pretpark is veranderd in een picknick op anderhalve meter afstand van je vrienden. Toch is het belangrijk om de positieve kant van de situatie te blijven bekijken. Want hoewel je nu niet in je zwemkleding op een tropisch eiland rondloopt, biedt deze situatie de perfecte kant om ook eens Nederland te ontdekken. Want hoe je het went of keert, Nederland is gewoon heel erg mooi.

 

Fietsen in Drenthe

Drenthe wordt gezien als de vergeten provincie van ons land. Want wat heb je er nu verder dan weilanden en kleine dorpen? Nou, eigenlijk best veel! Maar vooral het gevarieerde landschap is een echte aanrader om te zien. Niet voor niets heeft Drenthe dan ook de titel “vijfsterren fietsprovincie” gekregen. In Drenthe fiets je langs de bossen, heide, hunebedden en kun je wellicht nog wat reeën spotten langs de bosrand. Zo’n fietstocht sluit je bijvoorbeeld af met een bezoek aan het Internationaal Klompenmuseum, waar je bijna drieduizend klompen uit meer dan 4 landen kunt bewonderen. Het is dan ook een ideaal museum voor zowel jong als oud en voor groepen als alleen. Een kaartje kost daarnaast maar €5,00. Ben je nu niet zo’n fan van fietsen? Geen punt, met een elektrische fiets ga je als een speer.

 

Bezoek de Waddeneilanden

Onze eigen Waddeneilanden zien er misschien dan niet zo tropisch uit als de Griekse eilanden, maar bieden toch echt heel veel moois. Zo kun je via Den Helder de boot naar Texel nemen en onderweg de eerste zeehonden al zien. In de lente zie je op Texel vele pasgeboren lammetjes door de wei huppelen, wandel je rustig door de duinen of neem je juist een verfrissende duik. Op Vlieland kom je volledig tot rust. Dit autovrije eiland heeft maar één dorp en heeft een ware Sahara van het Noorden, een zandvlakte van maar liefst 20 vierkante kilometer.

 

Stedentrips

Tot slot hoef je voor de ultieme stedentrip niet per se naar Lissabon, Barcelona of Milaan. Bezoek bijvoorbeeld eens ons eigen Maastricht. Een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier veel terrassen en bezienswaardigheden zoals het Bonnefantenmuseum. Daarnaast kun je in Maastricht ook heerlijk shoppen in allerlei leuke boetiekjes. Ook Middelburg is een hartstikke leuke stad. Combineer het met een bezoek aan een zeeland vakantiepark en gegarandeerd dat je alsnog een lekker vakantiegevoel opdoet dit jaar.

spot_img