Kamerplanten zijn goed voor het leven

Het mooie weer komt eraan en de buitenwereld wordt steeds groener. Als je uit het raam kijkt, zie je de bomen en struiken weer uit hun winterslaap ontwaken en allerlei frisse kleuren groen barsten uit de knoppen. Hoe mooi zou het zijn als je je binnenwereld hierop zou kunnen laten aansluiten.

Binnenplanten

Binnenplanten geven het gevoel dat je binding hebt met de natuur. Je geeft ze iedere week een scheutje water, houdt ze in de gaten en bent o zo blij als het goed gaat met je plant(en). Een nieuwe knop, een nieuw blad, dat is goed voor het leven.

Met mooie planten geef je je interieur iets extra's. En eigenlijk iets onmisbaars. Het zijn de perfecte woonaccessoires. Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot de woonkamer. Planten kun je ook prima kwijt in de badkamer, de slaapkamer of in een werkruimte. Elk vertrek in een woning verdient gewoon een beetje groen. Geen huis kan zonder planten. Het fleurt er direct helemaal van op.

Grote kamerplanten

Naast diverse kleinere binnenplanten zijn één of twee grote blikvangers, afhankelijk van de grootte van je woonkamer, een belangrijke vereiste om in je huis een groene wereld te creëren. Deze grote kamerplanten kies je natuurlijk met zorg uit. Een mooie, grote pot maakt er een echte eyecatcher van.

Mooie grote kamerplanten zijn bijvoorbeeld de Monstera Deliciosa (gatenplant), een tropische plant die niet zo moeilijk is om te laten groeien. De Musa (bananenplant) is ook leuk voor binnen. Hij kan alleen niet tegen tocht. De Kentiapalm vind je ook in menig huiskamer omdat die zo makkelijk is te verzorgen. De Yuca is een beetje een ouderwetse plant maar staat eigenlijk best stoer. In de zomer kun je de plant, net zoals de Bananenplant, buiten zetten.

Functioneel

Groene binnenplanten staan niet alleen gezellig maar hebben ook een belangrijke functie. De planten zuiveren de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze breken giftige stoffen af en verbeteren de luchtvochtigheid door waterdamp. Kamerplanten zijn stressverlagend en je concentratie wordt er beter van. En, dit is echt geen fabeltje: door planten voel je je gelukkiger. Een groene, gezonde leefomgeving zorgt hier dus allemaal voor, mooi hè.

Een kamerplant die de lucht zuivert, is bijvoorbeeld Aloë Vera. Voor deze plant heb je geen groene vingers nodig. Hij is makkelijk te verzorgen. De plant vermeerdert zichzelf en zo heb je er snel een heleboel. Op een wat donker plekje in je kamer kun je een Sanseveria plaatsen. Deze zet 's nachts CO2 om in zuurstof. Hij is wel giftig, dus pas op met kleine kinderen en huisdieren. Planten die de lucht ook goed zuiveren zijn: Graslelie, Ficus Benjamin, Draceana en Spathiphyllum (lepelplant). De Arecapalm is een goede luchtbevochtiger.

spot_img