Fotoalbum keert langzaam maar zeker weer helemaal terug

Heel lang was het maken van een fotoalbum een onderdeel van de vakantie. Pas als het fotoalbum gemaakt was, kon de vakantie helemaal afgesloten worden. Vrijwel iedereen heeft de albums nog wel ergens in huis liggen, doorgaans vergeeld en op zolder. Toch is het bekijken van een fotoalbum van een vakantie van vroeger een feest der herkenning. Nadat het fotoalbum even helemaal leek te verdwijnen, kunnen we constateren dat langzamerhand toch weer serieus rekening gehouden wordt met het album.

Je waant je zo weer op je vakantieadres

Heel vreemd, sla een oud fotoalbum van een vakantie open en je waant je na het zien van de eerste foto's zo weer op de plek waar je toen zo genoot. Je herinnert je weer dingen de uit je geheugen verbannen leken en je voelt soms hetzelfde als dat je destijds ervaarde. Daarom ook leek het fotoalbum een vaste waarde en niet weg te denken uit ons bestaan. Niets bleek echter minder waar. Toen de smartphone behalve bellen ook heel aardige foto’s bleek te kunnen maken, was het ineens gedaan met het tot dan toe zo bewierookte album. 

Ook de foto verdween als traditionele en geliefde wanddecoratie

In feite verdween met het fotoalbum ook de foto. In de tijd van het fotoalbum was de losse foto verreweg de meest geliefde wanddecoratie. Ook dat was na de opmars van de smartphone echter verleden tijd. Voortaan diende de telefoon als online fotoboek. De herinneringen zoals je die ophaalde met een echt album verdwenen zo ook. Want dat kon de smartphone je niet bieden. Gelukkig is het fotoalbum terug, nu je met de opgeslagen foto’s in je smartphone helemaal zelf en digitaal een tastbaar fotoalbum kunt maken. Hieronder lees je meer over de indeling van een foto-album en dat is natuurlijk erg prettig.

Vrije hand wat betreft de indeling van het album

Het maken van een dergelijk album is een leuk werkje, temeer je de vrije hand hebt wat betreft de indeling van het album. Er is afscheid genomen van vaste sjablonen en je kunt je creatief helemaal uitleven. Je maakt het album digitaal, uiteindelijk levert dit een tastbaar album op die na verloop van tijd doet wat ie moet doen: vergelen op zolder en wachten tot iemand de moeite neemt hem nog eens in te zien. Je kunt overigens zoveel albums laten maken als je wilt. Een dergelijk album leent zich bij uitstek als cadeau rond de feestdagen en zeker als je zoekt naar een cadeau met een persoonlijk tintje.

 

spot_img