Geen beperking op het gebruik van vlaggen en vlaggenmasten

Ze horen bij elkaar als zon bij strand; vlaggen en vlaggenmasten. Elke mooie vlag verdient een even fraaie vlaggenmast. Met een mooie vlaggenmast en een passende vlag dwing je toch altijd een zekere vorm van respect af. Het is bovendien goed te weten dat er wat betreft het gebruik van vlaggen eigenlijk geen beperkingen gelden. 

Er zijn geen wettelijke regels opgesteld over het gebruik van de vlag

Wat betreft vlaggen zijn er – best opvallend- geen wettelijke regels opgesteld. Dat betekent dus dat je als burger, organisatie of bedrijf elke dag van het jaar de vlag uit mag hangen. Je hebt als burger simpelweg het recht om dagelijks de vlag op te hangen. Dit kun je prima doen wanneer sprake is bij feestelijke gebeurtenissen als een huwelijk of het halen van het examen. Ook wat betreft halfstok vlaggen gelden geen beperkingen. Vaak is dan sprake van overlijden. Er is geen enkele wet die bepaalt hoe jouw vlaggedrag is en je bent dus ook nooit strafbaar wanneer je besluit de vlag uit te hangen.

De vlag heeft met een vlaggenmast een meer krachtige uitstraling

Het maakt de aanschaf van een mooie vlag met dito vlaggenmast nog aantrekkelijker. Vlaggen horen in vlaggenmasten te hangen, en nergens anders. Alleen wanneer dit het geval is, heeft een vlag de krachtige uitstraling die je wenst. Het is al een eeuwenoude traditie dat we bij gelegenheid de vlag ophangen. Een vlag dwingt op de één of andere manier een vorm van respect af, zeker in combinatie met de juiste vlaggenmasten. Je laat zien smaak te hebben door een fraaie vlaggenmast te kiezen. Zeker sinds de opmars van de vlaggen die gebruikt worden vanuit marketingdoeleinden, zie je weer meer vlaggen en dus ook meer vlaggenmasten. 

De keuze voor de juiste vlaggenmast is echt maatwerk

De keuze voor een vlaggenmast is maatwerk. Zorg dat de mast altijd past bij de vlag die je uit wilt hangen. In onderhoud is een vlaggenmast zeer gemakkelijk. Ze masten bieden gebruiksgemak en kies je voor een kwalitatief goede vlaggenmast, dan ga je daar jarenlang veel plezier aan beleven. Je doet er verstandig aan om een vlag en een vlaggenmast bij dezelfde specialist te kopen. Zo kun je beide producten mooi op elkaar afstemmen. Je weet dan bovendien zeker dat de vlaggenmast perfect past bij de vlag die je op wilt gaan hangen. Raadpleeg de specialist, die kan je op basis van expertise en ervaring altijd het beste advies geven. 

 

spot_img