Alles over de Dow Jones index koers en openingstijden

Wil je meer weten over de Dow Jones index koers en openingstijden? Dan ben je hier aan het goede adres. We gaan je zoveel mogelijk vertellen over de Dow Jones index koers en openingstijden. Om te beginnen werd de Dow Jones op 26 mei 1896 opgericht in New York. Dit gebeurde door de heren Charles Dow en Edward Jones. Zij kozen 12 industriële bedrijven die ten grondslag lagen aan de huidige Dow Jones index. Inmiddels is het aantal bedrijven dat is aangesloten opgelopen tot 30. De samenstelling gebeurt niet willekeurig, de aangesloten bedrijven dienen een goed beeld te geven van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Welke bedrijven zijn nu aangesloten bij de Dow Jones index koers en openingstijden

Het gaat een beetje ver om hier alle 30 bedrijven te noemen, van een groot deel van deze bedrijven zul je nog nooit gehoord hebben. Maar bekende namen zijn ook aangesloten bij de Dow Jones index koers en openingstijden. Je kunt dan denken aan 3M Co., Apple Inc., Coca-Cola Co., McDonald's Corp., Nike Inc, Walt Disney Co. Je ziet het, daar zitten namen en merken tussen die ook in Nederland goed bekend zijn en goed bekend staan. Dit maakt het ook voor Nederlanders leuk om te beleggen op de Dow Jones. Je kunt niet zozeer aandelen Dow Jones kopen, maar wel aandelen van bedrijven die genoteerd staan op de Dow Jones Index.

Hoe werkt het kopen van aandelen?

Het kopen van aandelen is niet iets wat je zomaar even doet. Je zult je, voor je begint, goed moeten inlezen over de verschillende manieren van handelen in aandelen, investeren en andere terminologie. Zo zul je bijvoorbeeld een broker moeten kiezen en daar je aandelenpakket bij samenstellen. Je kunt veel leren door online alles te leren wat er te lezen valt en ook de actualiteit in de gaten te houden. De huidige markt heeft alles te maken met wat er verder nog gaande is in de wereld. Zo kan dat enorme tankerschip in het Suezkanaal een directe weerslag hebben op de koers van jouw aandelen.

Ik heb wat spaargeld, zal ik voor aandelen gaan?

Is het spaargeld waar je niet van afhankelijk bent? Geld dat je niet apart hebt gezet voor je oudedagvoorziening en waar je eventueel best zonder kunt? Dan is het wellicht een goed idee om je eens te gaan oriënteren op het handelen in aandelen. Het is altijd verstandig om in gedachten te houden dat je flink kunt verdienen met aandelen, maar je kunt ook je geld verliezen.

spot_img