Praat met elkaar

We zitten nu al een jaar in een lockdown. De tijd kan snel gaan, ook al heeft iedereen denk ik een heel saai jaar gehad. We hebben wel heel veel meegemaakt met zijn allen. Zo ging Nederland op slot, moesten we opeens allemaal binnenblijven, en kwam er ook een avondklok. Ons leven werd opeens een stuk eenzamer en het sociale contact werd een stuk minder. Voor de meeste mensen had dit een ander effect. Bij mij thuis in het gezin konden wij nog veel sociaal contact hebben, maar mensen die alleen wonen hadden het al een stuk moeilijker. Gelukkig leven wij in een moderne tijd en kun je ontzettend snel met nieuwe mensen in contact komen. Online chatten is namelijk heel normaal geworden. Er zijn genoeg websites waar je een chat met vreemden kan starten, alleen kan dit best een drempel zijn. Vandaag wil ik het dus graag met jullie hebben over waarom je echt prima deze stap kan zetten en ook met vreemden mensen kan chatten.

 

Er zijn meer mensen zoals ons

Een chat met vreemden kan best wel eng zijn. Als je een chat met vreemden start weet je natuurlijk nooit wie er tegenover je zit. Gelukkig zijn er veel sites waar je geen gebruik kan maken van camera’s en microfoons, dit maakt de drempel al een stuk lager. Zeker op deze websites kan je chatten met mensen die gewoon graag met andere mensen willen praten. Dit zijn zeker geen datingsites. Om te daten heb je al heel veel andere mogelijkheden. Op specifieke chat websites kan je gewoon een normaal gesprek voeren met iemand. Dit gaat vaak ook volledig anoniem, het gaat echt over het gesprek dat je met elkaar voert en. Zeker in deze tijd kan het ontzettend veel helpen om gewoon met iemand te kunnen praten en even je ei kwijt te kunnen. Uiteraard kan je het hier ook met vrienden en familie over hebben, maar een ander luisterend oor is ook heel prettig.

 

Veilig en vertrouwd

Als je nog sceptisch bent over een chat met vreemden kan ik dat begrijpen. Misschien heb je zelf een mindere ervaring met een datingsite waardoor je nu iets sceptischer bent over chatten met vreemden mensen. Maar deze chats zijn compleet anoniem en je zo kom je dus niks te weten over andere mensen. Het is echt bedoelt om even te praten en je hart te luchten. Als jij jezelf soms wat eenzaam voelt raad ik het echt aan om de drempel over te stappen en een keer te chatten met een vreemde. Ik denk dat wij hier allemaal erg veel aan kunnen hebben.

spot_img