Verandering in ons leven, dat gaat niet zomaar

Je weet het zeker, er gaat nu toch echt eens een keer een grote verbouwing plaatsnemen in jouw huis, je hebt je Makita gereedschap al klaarliggen en je weet precies wat je wilt gaan doen. Maar hoe kom je op dat punt? Hoe besluit je eigenlijk wat je wilt veranderen en wat je hetzelfde wilt laten? Er zijn zat verbeteringen te maken, en dat zal altijd zo blijven, maar wat is er nu echt belangrijk voor jou? En wat vindt je mooi, is natuurlijk ook een goede vraag? Ga je iets bouwen met de Makita boormachine of toch in de tuin aan de slag met de Makita heggenschaar?

Het hoeft niet altijd nodig te zijn

Zit jij ongeduldig te wachten tot er eindelijk eens wat stuk gaat of misloopt in jouw huis zodat je het dan eindelijk kan vervangen en veranderen? Dat hoeft echt niet hoor, want als je echt een verandering wilt maken en je weet dat je er het budget voor hebt, dan kun je het toch ook gewoon doen? Als je maar blijft wachten op iets wat misschien helemaal nooit gaat gebeuren, dan zit je maar in een huis wat je eigenlijk niet leuk vindt, zonder dat daar echt een duidelijke reden voor is. Dus zeg maar tegen jezelf dat je nu eindelijk aan de slag gaat, geen uitstellen meer.
Makita

Je weet vast wel wat je mooi vindt

Meestal als je echt graag iets wilt veranderen betekent dat dat je al in gedachten hebt hoe je wilt dat het er wel uitziet, je hebt vast al wel eens iets gezien in een tijdschrift of online en dacht dan bij jezelf ‘dat is wat ik wil!’ als dat niet zo is dan ben je misschien gewoon klaar met hoe het er nu uitziet, en dan is het juist een goed idee om wat tijdschriften te pakken en het internet rond te zoeken voor wat je dan wel mooi vindt en daar dus wat mee doen. Je komt er echt wel uit.

Een nieuw begin

We zien veranderingen vaak als een nieuw begin, en zo gek is dat ook niet. We veranderen onze stijl, ons haar, en dus ook ons huis. Of je dit nu doet door alleen maar wat rond te schuiven of een nieuw likje verf aanbrengt, of door ook daadwerkelijk alles te verkopen en nieuw in te kopen, het ligt er net aan wat bij jou goed voelt. Dus stroop die mouwen op, pak je gereedschap erbij, en ga lekker aan de slag, je huis gaat zichzelf niet verbouwen (al zou dat wel heel makkelijk zijn).

spot_img